AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ile birlikte; ilçedeki bazı  Sivil Toplum Örgütlerini (STK) ziyaret ettiği açıklandı.

Ak Parti Kdz. Ereğli Seçim Koordinasyon Merkezi’nin konuyla ilgili gönderdiği yazılı açıklama aynen şöyle:

 

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, STK ziyaretlerinin ardından Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Cemaller, Tepeören ve Elmacı köylerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı, vatandaşlardan halk oylamasında ‘Evet’ oyu kullanmalarını istedi.


KADIN KOLLARINI DİNLEDİ

Milletvekili Hüseyin Özbakır, STK ziyaretleri öncesinde, partisinin Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Yöneticileri ile bir araya gelerek halk oylaması çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, halk oylaması çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde kendilerine iletilen sorunlarla ilgili Özbakır’ı bilgilendirdiler. Özbakır’ın Kadın Kolları ile yaptığı toplantıda, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Celal Yıldız da hazır bulundu. Özbakır, daha sonra Belediye Başkanı Uysal ve İlçe Başkanı Çakır ile birlikte Ereğli Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Bayburtlular Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimler Derneği’ni ziyaret etti.


“MUHALEFET YALAN KONUŞUYOR”

Ziyaretlerde, Anayasada değiştirilmesi öngörülen 18 madde ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özbakır; halk oylaması sürecinde muhalefetin yalan ve iftiralar içeren bir kampanya yürüttüğünü öne sürdü.

Özbakır, şunları kaydetti:

“Bizler, Anayasada değiştirilmesini öngördüğümüz 18 maddenin içeriklerini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için sizleri ziyaret ediyoruz. Muhalefeti görüyorsunuz, bol bol yalan söylüyorlar. Vatandaşı, yalanlarla ikna etmeye çalışıyorlar.

Avrupa, her gün bir film çeviriyor. Teröristlere imkân tanıyorlar, bize imkân tanımıyorlar. Amaçları Türkiye’nin gerilemesi veya yerinde sayması. Koalisyonlu dönemlerde, ortalama 1 yıla bir hükümet düşüyordu. 1995 yılında Çiller’in kurduğu hükümet 24 gün sürdü. Artık illallah dedik. Bizim dönemimizde istikrar olduğu için hızlı bir kalkınma yaşadık. Koalisyon dönemlerinde ise hep yerimizde patinaj yaptık, zaten Avrupa’nın da istediği bu. Ekonomik yönden bizi vurmaya çalışıyorlar, terör yönünden de etrafımızdaki terör unsurlarını canlandırarak bizi vurmaya devam ediyorlar. Bizim amacımız, bunların karşısında dik durup, aynı Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi devam etmek. Bizim tek silahımız, kendi aramızdaki dayanışmamız. Biz yumruk gibi olursak, bizi bölemezler. Sadece 3. Havaalanını yapmamız, Almanya ve Hollanda’yı kudurttu. Çünkü onların ekmeğine engel olacağız.

Gelelim muhalefetin eleştirilerine. Anayasanın 1. Maddesine bağımsızlığın yanına tarafsızlığı da koyduk, buna da karşı çıktılar. Ne sakıncası varsa, bilmiyorum. ‘18 yaşında Milletvekili mi olur?’ diyorlar. 18 yaşındakilere seçme hakkı verdik, şimdi de seçilme hakkı veriyoruz. Bunlar herhalde zannediyorlar ki bütün Meclis 18 yaşında olacak. Akıllarında bu var herhalde. 18-25 yaş arası yaklaşık 9 milyona yakın gencimiz var. Bu yaş aralığında seçilen erkeklerin askerlik yapmayacağını söylüyorlar. Niye yapmasınlar? Seçilirlerse, askerlikleri ertelenir. Neymiş, emekli olacaklarmış. Nasıl emekli olacaklar? Yalan konuşuyorlar. Yaşları 60 veya 65 olmadan emekli olamazlar. Örneğin Özcan Vekilimiz, 24. Dönem seçilmişti, 25. Dönem seçilemedi emekli olamadı, daha yaşını doldurmadığı için bu dönem de emekli olamıyor. Bu nedenle yalan konuşuyorlar. Biz gençlerimize güveniyoruz. İlla 18 yaşında olması gerekmiyor, 22 olur, 24 olur. Askerde 20 yaşındaki adama 200 milyon dolarlık gemiyi emanet ediyoruz ama Milletvekili olduklarında güvenmeyeceğiz. Böyle bir şey olmaz, gençlerimiz çok donanımlılar. Bu dönem seçilme yaşı 25’di. Bir tane Vekilimiz vardı, Antalya Milletvekili Sena hanım. İki tane üniversite bitirmiş, bunlardan biri de dünyanın en meşhur üniversitesi Harvard üniversitesi. Avrupa’daki çalışmalarımızda bize öyle bir yardımcı oluyor ki aklınız durur.

550 Milletvekili 600’e çıkınca çok büyük masraf getirecekmiş. Kendileri 1995 yılında, nüfusumuz 59 milyon iken 450 Vekili 550’ye çıkardılar, bundan hiç bahsetmiyorlar. Nüfusumuz 80 milyona dayandı, 50 Milletvekilinin bize getireceği masraf, öyle söylenenler gibi büyük bir masraf değil. O CHP’li Vekil vardı ya posta gideri 2 milyon olan, onun o posta gideri bu vekillerin 3 aşlık maaşlarına denk geliyor. ‘Cumhurbaşkanını diktatör yapıyorsunuz’ diyorlar. Tarihte özgür ve bağımsız bir şekilde seçime giden diktatör görülmedi. Bizim seçimlerimizde kimse kimseyi ‘şuna oy ver, buna oy ver’ diye zorlamıyor. Cumhurbaşkanını seçersin, hükümetini kurar, meclis ayrıca kurulur. 5 sene içerisinde eğer karnesi iyiyse geçer not verirsiniz, karnesi iyi değilse ‘haydi sana güle güle’ dersiniz. Böyle bir imkânımız var. Böyle diktatörlük olur mu? Bütün bunlar muhalefetin iftirası ve yalanı.‘Hadi Tayyip Beyi anladık da ondan sonra bir deli gelirse ne olur?’ diyorlar. Merak etmeyin, 7 seçimdir bu millet Kılıçdaroğlu’nu seçmedi, Tayyip Beyden sonra da iyi bir adam seçer. Çünkü bizim insanımız siyaseti iyi bilir. 16 Nisan’da rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor. Meclis kanunları hazırlayacak, Cumhurbaşkanı da kararnamesiyle Bakanlar Kurulunu ve yardımcılarını atayacak ve hemen göreve başlanacak. Artık zaman kaybedecek halimiz kalmadı.”


UYSAL: “SİYASETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

Ziyaretlerde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk milletinin kararını 1 Kasım seçimlerinde verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Koalisyon dönemlerini hepimiz biliyoruz. Peki, 7 Haziran’dan sonra ne oldu da halkın oyu yüzde 10 oranında değişti? Millet gördü, millet dedi ki ‘ülkem elden gidiyor, ülkemi yine bunlar koalisyona götürecekler, bundan dolayı 1 Kasım’da tek başına AK Parti iktidarını destekliyorum’ dedi ve tek başına iktidara tekrar getirdi. Bu millet aslında 1 Kasım seçimlerinde kararını verdi. Ben koalisyon istemiyorum, istikrar istiyorum, ülkemin kalkınmasını, büyümesini istiyorum dedi. Bunun için öncelikle çift başlılıktan kurtulmamız lazım. Kutuplaşmalar bitecek, siyasette yeni bir dönem başlayacak. Bu yüzden ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, istikrar olsun diye, sürdürülebilir bir kalkınma için, refah için, büyüme için, seçimler 5 yılda bir olsun diye bizim bu sisteme 16 Nisan’da gideceğimiz halk oylamasında ‘Evet’ oyu vermemiz lazım. Çünkü bu bizim ülkemizin en önemli meselesi. Bu sistem bizim ülkemizin yeniden dirilişi, yeniden ayağa kalkışı ve yeniden şahlanışıdır. Oyumuzu nerede kullanırsak kullanalım, ‘Evet’ diyelim.”


ÇAKIR, “ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYOR MUSUNUZ?” DİYE SORDU

Sivil Toplum Örgütlerine yapılan ziyaretlerde konuşan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da geçmişte yaşanan koalisyonları ve darbeleri hatırlatarak, Anayasa değişikliğine ilişkin şunları ifade etti:

“Bu Anayasa değişikliği şunu öneriyor, diyor ki ‘Ey Türkiye Cumhuriyeti milleti, devleti yönetmek istiyor musunuz?’ Siz yönetmezseniz faiz lobileri yönetecek, askerler yönetecek, medyacılar yönetecek, dış devletlerin içimizdeki hainleri, uşakları yönetecek. Bundan dolayı bundan sonra koalisyonsuz 5 yıl istikrarlı, seçimsiz bir döneme gidiyoruz. Bir Belediye Başkanı gibi, bir Muhtarlık gibi 5 sene seçim olmayacak, istikrar olacak. Hamdolsun iyi yoldayız, otobana çıktık, artık otobanda ikinci vites, üçüncü vites bizi kesmiyor. Hızlı karar almamız lazım. 60 gün güven oylaması için beklemeyeceğiz.Pazar günü seçim olacak, Yüksek Seçim Kurulu sonuçları onaylar onaylamaz, Pazartesi veya Salı günü hükümet görevine başlayacak. 16 Nisan’da aziz milletimizin devleti yönetme adına vereceği ‘Evet’ oylarıyla ülkemizde yeni bir çağ açılacağına inanıyorum.”


KÖY ZİYARETLERİ

STK ziyaretlerinin ardından AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Cemaller, Tepeören ve Elmacı köylerini ziyaret etti.


“YETKİ MİLLETİN OLSUN”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili köy sakinlerini bilgilendiren Çakır, köylerde yaptığı konuşmalarda özetle şunları söyledi:

“Bu bir siyasi parti seçimi değil. Burada AK Parti yok, MHP yok, CHP yok. Burada Cumhurbaşkanlığı sistemini halkın belirlemesi var. Ben bu hayırcıları anlamıyorum. Adam diyor ki ‘Ya biz yüzde 51 oy alamayız’. Neden? Millete havadan baktığınız için mi? Seçimlere 2 sene var, siz de çalışın. AK Parti 5 yapıyorsa ben 7 yapacağım deyin. O köprü yapıyorsa, ben daha iyisini yapacağım, iki katlı köprü yapacağım deyin. Bunlar bugüne kadar insanlığın menfaatine olan hiçbir şeye evet dememişler. 1. Köprüye evet dememişler, 2.’ye de dememişler, 3.’ye de dememişler, marmaraya da dememişler; hiçbir şeye evet dememişler. Bu yüzde 50’nin bir anlamı var, diyoruz ki Meclisin etrafını sarıp 500 milletvekilini korkutabiliyorsunuz, sıkıyorsa 80 milyon milleti korkutun. Hadi bakalım. O yüzden diyoruz ki yetki milletin olsun, hep birlikte kazanan Türkiye olsun. 16 Nisan’da hepinizden güçlü bir ‘Evet’ desteği bekliyoruz. Sesimiz Almanya’ya, Hollanda’ya, Afrika’ya, Amerika’ya kadar ulaşsın diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”


KARAVELİ: “MAZLUMLAR İÇİN VAR OLMAMIZ LAZIM”

Köy ziyaretlerinde konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de Türk milletinin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz, burada ülke yönetmek ve güçlü kalmak çok zor. Allah’a şükür 15 yıldır başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Biz O’nun hikmetiyle, gücüyle, liderliğiyle bu coğrafyada güçlü bir şekilde kalmaya devam ediyoruz. Bizim, tüm dünya mazlumları için burada var olmamız gerekiyor. Biz bunu başaracak güçteyiz. Çünkü bizim milletimiz her zaman irfan sahibidir, vatanına, milletine düşkün insanlardır. Bundan yana şüphe olmadığı 15 Temmuz’da da görüldü. İnşallah 16 Nisan’da da halkımız bu bilinçle sandığa gidecek ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine güçlü bir şekilde ‘Evet’ diyecektir.”