Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 11 Kur’an Kursu öğreticisi ve 9  İmam-Hatip bir yıl süren aday memurluktan sonra İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yemin ederek asaleten görevlerine başladı.

Bir yıl aday olarak görev yapan görevliler asil olarak memuriyete geçmiş olmanın mutluluğunu yaşadı. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada görevlerine daha fazla dört elle sarılıp halkımıza hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden görevlilere İlçe Müftü Vekili Fehmi Malakçı çeşitli tavsiyelerde bulundu. Müftü Vekili konuşmasında şunları söyledi:

“Din hizmeti kutsal bir görev olduğu gibi bir aşk işidir. Din görevlisinin misyonu öncelikle görev alanıyla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmektir. Biz görev alanımızı camiyle, muhataplarımızı da cami cemaati ile sınırlayamayız. Çünkü biz, camiye gelen ya da gelmeyen, fakat kendisini Müslüman olarak tanımlayan bütün insanlar bizim görev alanımız içindedir. Bir gönül eri olarak, hiçbir mesai mefhumu tanımadan iyi, güzel ve faydalı olan her işe, karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek koşmayı kendimiz için bir görev bilmeliyiz. Bu sebeple, temsil ettiğimiz makamın vakarını zedelememek kaydıyla çevresindeki bütün insanların sevinçli ya da kederli anlarına ortak olmaya çalışmalı, halk arasındaki bazı ihtilafların çözümü için insanî çerçevede gayret göstermeliyiz. Böylece toplumun birliği ve huzuruna büyük katkılar sağlamış oluruz. Yani din görevlisi “sorun oluşturan” değil, “sorun çözen” bir din hizmeti anlayışına sahip olan kişidir. Bugün 20 aday din görevlimizin adaylık süresi içerisinde başarılı bir performans göstererek asalete geçmeleri için organize edilen yemin törenindeyiz. Din görevlisi arkadaşlarımıza ilk günkü heyecanı görev süreleri boyunca taşıyarak halkımıza güzel hizmetler yapmalarını Allah’ımızdan temenni ediyorum, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum”  dedi.

Daha sonra yemin merasimine geçildi ve aday İmam-Hatip ve  Kur’an Kursu Öğreticileri tek tek yemin ederek yemin belgelerini imzaladı ve asaleten görevlerine başladı.