TTK Zonguldak ili Kozlu  Müessesesi’nde Çinli firmanın 560 bin dolar teklif verdiği asansör makarasını Türkiye’de yarı fiyatına yaptı.
TTK Genel Müdürlü-ğünden  Devlet ku-rumlarını  arpalık ola-rak gören zihniyeti çürüten örnek bir dav-ranış.TTK
Kozlu  Müessesesi’nde 2006 yılında Çinli CITIC firması tarafından yapılan asansörün makarası(molet) arıza yapınca, Çinli firmanın 560 bin dolar teklifini fazla bulan TTK Genel Müdürlüğü, makara(molet) sisteminin yenisini  Zonguldak Firması Güngör Ticaret’e  387bin TL karşılığında  yaptırarak kurumu yaklaşık 509 bin TL zarardan kurtardı.
Güngör Ticaret Firma yetkilisi Halil Güngör, “5 Yıl önce Çinli CITIC firması tarafından yapılarak kuruma teslim edilen -720’ye kadar inen 1 No’lu Uzun Mehmet Kuyusu malzeme ve işci sevkiyatı için kullanılıyordu. Asansörün halatlarının çalıştığı  molet tabir edilen makara sisteminin yataklarında arıza meydana gelince.TTK Yetkilileri Çinli firma ile  temasa geçti. Çinli firma,kullanım hatası olduğunu iddia etti ve yeni bir moleti 560bin dolara,yani Türk parası ile 896 bin TL’ye yapacağını bildirdi. Yaklaşık 150 gün süren çalışmaların ardından işi teslim etmenin gururunu yaşıyoruz, bu işin Türkiye’de de yapılabileceğini ortaya koyduk. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi