TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ile Kozlu Belediyesi arasında asansör protokolü imzalandı.
Kozlu Belediyesi Meclis Salonu'ndaki imza törenine, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Atıf Mete katıldı.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a teşekkür eden Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Atıf Mete, halkın can güvenliği açısından asansör denetimleri için belediyelerle protokol yapma gereği duyduklarını söyledi. Zonguldak'ta bazı belediyelerde de bu protokolü gerçekleştirdiklerini ifade eden Mete, katkılarından dolayı Başkan Bektaş'a teşekkür etti.
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş de, "Bu denetimler için gerekli mühendislik hizmetlerinin en güvenilir biçimde, mühendislik odalarıyla belediyeler arasında saptanacak esaslar çerçevesinde yapılması çok yararlı olacaktır. Esasen benzeri yaygın bir uygulama olarak pek çok büyük kent belediyeleriyle Odaların yapılmakta olan inşaatlarla ilgili olarak yaptıkları işbirliği, bu konuda sağlıklı sonuçlar getirmiştir. Bu bakımdan, asansör konusunda belediyelerle Elektrik ve Makine Mühendisleri Odaları arasında daha geniş kapsamlı bir protokol yanında öncelikle 'Yıllık Kontrol Protokolü' imzalanması, bir zorunluluk olmaktadır. Asansör Yönetmeliği'nin yapılmasını zorunlu tuttuğu yıllık kontrollerin, daha sağlıklı ve güvenilir biçimde yapılmasını sağlamak üzere bu konuda uygulanacak esasları kapsayan protokol, Kozlu Belediyesi ve Odalarımızca imzalanarak yürürlüğe girdi. Protokolün Kozlu Belediyesi ve halkımız için yararlı sonuçlar sağlayacağı inancıyla hayırlı olmasını diliyoruz. Odalarımızın çalışma alanında yer alan tüm belediyelerle benzer protokolleri yaygınlaştırılarak, güvenlik ve mühendislik gereklerine uygun olarak kontrolleri yapılmış ve sonucunda standartlara uygun hale getirilmiş asansörlerin kullanımını sağlamak hedefimizdir" dedi.
Başkan Bektaş da, uygulamanın halkın can güvenliği açısından önem arz ettiği dile getirerek, "Böyle gelir, böyle gider bir ülkede yaşıyoruz. Ama artık böyle gelmiş böyle gitmeyen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Zonguldak'ta en çok inşaat Kozlu'da yapılıyor. Binalar yapılırken, asansör denetimleri çok önemli. Halkın can güvenliği açısından önem arz ediyor. İmzaladığımız protokolde bizim için ayrı bir önem teşkil ediyor. Ben böyle bir uygulamayı gerçekleştiren Makine Mühendisleri Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası'na teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Atıf Mete ve Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, protokolü imzalayarak, beldeye hayırlı olması temennisinde bulundular.