Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın seçim beyannamesinde yer alan bir projesi daha hayata geçiyor.  İlçe merkezinden ortalama 2 kilometre mesafede bulunan Çaycuma Devlet Hastanesi ile Abdullah Kalaycı Caddesi arasında çalışacak füniküler sistemin mekanik montajına başlandı. Hizmete girdiğinde vatandaşlar hiç bir ulaşım aracına ihtiyaç duymadan hastaneye rahatlıkla ulaşacak. Her biri 12 kişi taşıyan iki panoramik kabinin üzerinde yürüyeceği 106 metre uzunluğundaki rayların montajının bitirilmesinin ardından diğer işleri de hızla tamamlanarak kısa süre içinde hizmete verilecek. Böylece vatandaşların kent merkezinden hastaneye yaya olarak ulaşması sağlanacak. Sistem tamamlandığında Çaycuma Belediyesi bölgede bir ilke daha imza atmış olacak. Yüksek eğimli yerlerde taşımacılık yapma amacıyla kullanılan füniküler sistemler varagel sistemi ile çalışıyor. Kabinin biri inerken diğer çıkıyor. Karşılıklı yüklerin dengede tutulması sayesinde son derece ekonomik bir taşımacılık sağlanıyor.

 

ÇAYCUMA GIPTA İLE BAKILAN BİR KONUMA GELDİ

Füniküler sistemde çalışmaların hızlanması vatandaşları da memnun etti. Çaycuma Karamusa Köyü’nde yaşayan ve çalışmaları takip eden Durdu Kınacı, insanların asansör sistemiyle hastaneye rahat iniş ve çıkış yapacağını belirterek, “Seçim beyannamesinde de vardı sayın başkanın. Seçim beyannamesinde belirtmiş olduğu projelerin yaklaşık yüzde 90’ını tamamlamış durumda. Onun için ayrıca kendisine teşekkür ederim. Bu uygulama da gerçekten insanlar için çok güzel bir uygulama çok güzel bir hizmet. Öyle zannediyorum ki, şu an Zonguldak’ın ilçelerinden içinde Çaycuma gıpta ile bakılan bir konuma geldi. Onun için ayrıca Sayın Bülent Kantarcı’ya, ekibine ve bu projede çalışanlara teşekkür ederim. Belediye binası yapılıyor. Orası da büyükşehirlerde gördüğümüz bir bina. Orası da çok güzel bir bina oldu. Çaycuma’ya yakışır bir bina yapıldı” dedi.

 

CENNETE KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ

Hastaneye giderken çalışmalara yakından tanık olan Ali Bayraklı ise yaşlılığından dolayı hastaneye dolmuşla gittiğini belirterek, “Asansör bittiği zaman asansörle çıkacağız. Cennete kavuşmuş olacağız. Rahatlıkla hastaneye gidip geleceğiz. Bu çalışmaları çok güzel buluyorum. Biran önce tamamlanmasını istiyorum” diye konuştu.