Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde açılan Aşçılık Eğitim Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler için bir tören düzenlendi.
Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçeçek Bölümünde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Nizamettin Onatoğlu, “Okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü bulunması münasebetiyle okulumuzda Aşçılık Kursu Açmak için gerekli çalışmaları başlattık, İlçemiz İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Alaplı Anaokulu, Meslek Yüksek okulu ve özel yurtlarda çalışan mutfak personellerinden gelen talep üzerine kurs başvurularını yaptık 10 günlük sürede yoğun başvuru talebi oldu kursu 2 grup olarak düzenledik ilk gruba ilçemiz kurumlarında çalışan personele öncelik tanıdık ve kursumuz 13 kişi ile 20 Ocak 2011 tarihinde başladı. Kurs Sonucunda 12 kursiyer belge almaya hak kazandı. Bizde okul yönetimi olarak kursiyerlerimize belge töreni tertip ettik. Kursun Açılmasında emeği geçen İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar’a, Alaplı Anaokulu Müdürü Sonay Karaman’a, Öğretmenimiz Vahide Kalyoncu’ya Kursa yoğun mesai tempolarına rağmen kursu aksatmadan tamamlayan kursiyerlerimize teşekkür eder görevlerinde başarılar dilerim” dedi.
Kurs Öğretmeni Vahide Kalyoncu’da konuşmasında Yoğun mesailerine rağmen kursları aksatmadan devam etikleri için, kursiyerlere ve kursun açılmasında emeği geçen okul idaresine teşekkür etti. Almış oldukları belgelerin önemini belirten Kalyoncu, “ Kurs kapsamında ilçemizdeki ve Kdz.Ereğli bulunan mutfakları gezerek kursiyerlerimizin kendi iş yerlerindeki ortamla ilgili fikirler edinmelerini sağladık.Kursiyerlerin öğrendikleri bilgileri bundan sonraki yaşamlarında kullanacaklarına eminim. Bundan Sonraki yaşamlarında kursiyerlerime başarılar dilerim” dedi Konuşmaların ardın kursiyerlere belgeleri verildi.