Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından verilen aşçılık kursuna özellikle ev hanımları ve genç kızlar ilgi gösteriyor. Her türlü yemeğin ve hamur işinin öğretildiği kursta, lezzetin püf noktaları da kursiyerlere detaylı bir şekilde anlatılıyor. 4 grup halinde verilen kurslara yaklaşık 90 kişi katılırken, bayanların arasında bulunan erkek kursiyer dikkat çekiyor. Kimi iş bulma ümidiyle kursa gidiyor, kimi de açmayı düşündüğü mekânda müşterilerine lezzetli ürünler satabilmek için kurs görüyor.
Kurs öğretmeni Serap Kesim, aşçılık kursu hakkında bilgi verirken, okur-yazar olan herkesin kursa katılabileceğini ifade etti ve kursiyerler arasında üniversite mezunu olan öğrencilerinin de olduğunu söyledi. Kesim konuşmasında, "Biz buradaki kursumuzda yöresel yemeklerimizi öğretiyoruz. Kursu hem tanıtım amacıyla hem de öğretmek amacıyla açtık. Kursumuza bilenlerde bilmeyenlere geliyor. Bilenler kendisini geliştirmek için geliyor. Bilmeyen kursiyerlerimizi Aşçı çırağı belgesi veriyoruz. Bu belgelerle çeşitli kurumlarda işe girebiliyorlar. Usta bir aşçının yanında çalışabiliyorlar. Bir sabah, bir akşam bir de ikisinin arasında ara grubumuz var. 90' a yakın kursiyerimiz var. Kursumuza katılmak isteyen kişilerin okuryazar olması yeterli oluyor. dedi.
Kursiyerlerden Zuhal Kasapoğlu kurs sonrası gelecek teklifleri değerlendireceklerini söyledi. Kursun tek erkek kursiyeri Maden Emeklisi Recep Solmaz aşçılık öğrenmek için kursa katıldığını söylerken Nurcan Türkyılmaz' da açacağı işletme için hazırlık yaptığını söyledi.