Zonguldak’ta karayolunun kenarında alabalık tesisi işleten Ramazan Dilbaz, Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladığı alanın asfalt tesisi yapılacağı tebligatını alınca şaşkınlık yaşadı. Ağaçların kesilmesiyle çevreye zarar verileceğini söyleyen Dilbaz, 30 günlük tebligat süresinin geçmesi üzerine açılan davada hukuk mücadelesi veriyor. 
Zonguldak-İstanbul karayolunun 15. kilometresinde kurduğu alabalık tesisinde ikamet eden Ramazan Dilbaz, bulunduğu alanı yaklaşık 20 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladı. Alabalık tesisinin yan tarafına da tek katlı ev yapan Dilbaz, eşi ile birlikte burada yaşamaya başladı.
Evinin yan tarafına kurulmak istenen taş ocağına önceleri karşı çıkan Dilbaz, verilen kararın önüne geçilemeyince taş ocağı kurularak faaliyete başladı. Aradan bir süre geçtikten sonra Dilbaz’a gönderilen tebligatla evinin boşaltılması istendi. İkamet ettiği evinin ve tesisin bulunduğu alana asfalt tesisi kurulacağını öğrenen Dilbaz, karara karşı çıktı. İlk olarak Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı kira sözleşmesinin iptal edildiğini öne süren Dilbaz, ardından da tesisine ve ikametine gelen şebeke suyunun kesildiğini belirtti.
Tebligatın otuz günlük bekleme süresini de dolduran Ramazan Dilbaz, durumu protesto ederek imza kampanyası başlattı. Saka köyü sakinlerinden 60 kadar imza toplayan Dilbaz ile asfalt tesisi firması arasında hukuk mücadelesi başladı.
Yolun karşısındaki karavana yerleştirilmek istendiğini söyleyen Ramazan Dilbaz, “Ben 20 yıldan beri buradayım. Burayı ormandan kiraladım. Şu anda şebeke suyum kesildi, kirayı iptal ettiler. Karayoluna taş ocağına verdiler. Şimdi de evimi yıkıp buraya asfalt tesisi kurmak istiyorlar. Beni de yolun karşısında bulunan karavana yerleştirmek istiyorlar. Biz bu tesisin kurulmasına razı değiliz. Bu yıl bunlardan hep imza topladık. 60’ın üzerinde imza kampanyası topladık” diye tepkisini dile getirdi.

“OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ”
Ramazan Dilbaz’a destek olduklarını belirten Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz ise, “Burada yaşayan bir ailenin hayatını değiştirmek söz konusu. Hem de burası son derece güzel ve yeşil bir alan. Burada taş ocağı var. Bir de yan tarafında buraya bir de asfalt tesisi kurulunca buradaki bütün ağaçların kesileceğini düşünün. Buradaki hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını düşünün. Bu taş ocağı yapılmış, ileride bir asfalt tesisi var. Oradan karşılanabilirdi. Olayı sonuçlandırmış gibi hemen kesim yapmaya bile gelindiği söyleniyor. Oldu bittiye getirilmemelidir. Zonguldak bölgesi bu kadar acımasız şekilde tarumar edilmeyi hak edilmiyor. Buradaki tesis kurulduğu zaman tatil bölgesi olan Ilıksu’da insanlar zift kokusu çekecek. Doğayı bu türlü yok edilmemek açısından bu uygulamayı uygun görmüyoruz. Kimse istediği yere istediği şekilde birilerini arkasına alarak işi yapamaz. Burada tesis istemiyoruz. Termik santraller zaten yeteri kadar var. Ilıksu halkının da buna karşı çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 
Saka köyü Muhtarı Cemal Sevinç da asfalt tesisinin dere yataklarına yakın olduğunu dile getirerek, “Karayolları tarafından buraya taş ocağı ve asfalt tesisi kurulmak isteniyor. Taş ocağı kuruldu, yanına asfalt tesisi kurulmak isteniyor. Ancak burası dere yataklarına çok yakın. Ilıksu plajına da çok yakın. Burada kamunun işlek olduğu bir yer. Taş ocağını ve asfalt tesislerini halk burada istememektedir. İmzalar da toplandı. Şimdi burada aynı zamanda da kurumlarımızın biraz daha insaflı, yetkililerimizin insaflı davranmaları gerekir” diye konuştu.
Ramazan Dilbaz, tebligat süresinin geçmesinin ardından başlayan hukuk mücadelesini sürdürüyor.