Alaplı Belediyesi, Kurban Bayramı'ndan hemen sonra yeniden başladığı asfalt çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürüyor. Şu ana kadar 9 bin ton asfalt dökülürken, 6 bin ton daha asfalt dökülecek.
TEK ENGEL HAVA ŞARTLARI
Asfalt çalışmalarının geldiği nokta ile ilgili bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, devam eden asfalt çalışmalarında şu ana kadar yaklaşık 9 bin ton asfalt döküldüğünü ifade ederek, "İller Bankası ile yapılan kredi anlaşması doğrultusunda 15 bin ton civarında asfalt dökebiliyoruz. Şu ana kadar 9 bin ton civarında asfalt döktük; 6 bin ton daha asfalt dökebileceğiz.690 Evler semtinde asfalt çalışmalarını kısmen tamamladık. 1050 Evler semtinde de çalışma yapacağımız çok az bir yol kaldı. Buradaki çalışmaların bitmesinin ardından, Yeni Siteler Mahallesi'nde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Hemen akabinde de, Karşıyaka Mahallesi ile çalışmalara devam edeceğiz. Hava şartlarının uygun olması durumunda, planladığımız tüm yolları asfaltlamış olacağız. Eğer, hava şartları olumlu olursa, ana yol güzergahları dışındaki sokak bağlantı yollarının bozuk olan kısımlarına da asfalt dökmeyi planlıyoruz. Hava şartları müsait olmazsa, sokak arası yolların bozuk olan kısımlarında beton kaplama çalışması yapacağız" dedi.
OKUL ÇEVRELERİ
Çimenoğlu, okul yollarının asfaltlanmasına özellikle öncelik verdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Merkez İlköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Atalay İlköğretim Okulu yollarındaki sıkıntı yapılan asfalt çalışmasıyla giderildi. Yeni Siteler Semti'nde yapacağımız çalışmayla, Atalay Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu yolundaki sıkıntıları da gidermiş olacağız. Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi, Alaplı Meslek Yüksekokulu'ndan sonra Alaplı'nın dışarıya açılan ikinci penceresi. Yatılı bir Okul ve bu Okul'a Türkiye'nin her tarafından sınavda başarılı olan çocuklarımız geliyor. Dolayısıyla, çoğunlukla dışarıdan gelen öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü bir Okul.
Buranın yolu yoktu; yürüyerek bile zor gidiliyordu bu Okul'a. Tabii, dışarıdan gelen öğrencilerin aileleri de, okul yolunun bu halini görünce büyük bir şoka uğruyorlardı. En acil olarak yapılması gereken yollardan biriydi burası. Altyapısını, yolun tesviyesini yaptık; asfaltını da döktük. Bu yolun asfaltlanmasıyla birlikte, burada yaşanan önemli bir sorunu da çözmüş olduk"