AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri ile İl Özel İdaresi tarafından köylerde yürütülen asfalt çalışmalarını yapımı devam eden okul ve cami inşaatlarını yerinde inceledi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan da geçtiğimiz hafta sonunu köylere ayırarak köylerde yapımı devam eden okul inşaatlarını incelemiş, vatandaşların ve muhtarların sorunlarını dinlemişti.

 

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Çakır beraberinde ilçe başkan yardımcıları Osman Mahmudoğlu, Adnan Yazıcı, Mehmet Keleş, Yüksel Demirbaş ve  İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen ile birlikte Çayırlı bölgesi ve Ormanlı beldesi arasında 10 köyün ortak kullanımında olan yolun, Yunuslu Köyü ve Çiğdemli Köyü arasında yer alan 2600m bağlantı yolunun asfaltlama çalışmalarını denetledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Çakır, Kdz. Ereğli İlçesi’nde bu asfalt sezonu ile birlikte asfaltsız yol kalmayacağını belirterek,  yürütülen asfalt çalışmalarını övdü.  

 

ASFLAT ORANI YÜZDE 100’E ULAŞIYOR.

Çakır, Ereğli köylerinde bu yıl 12 Km asfalt yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi: “AK Parti hükümeti ülkemizde iktidara geldiği günden beri her türlü hizmeti kırsala taşımanın gayreti içinde olmuştur. Bugünde onlardan bir tanesi olan asfalt çalışmaları için Çiğdemli’de bulunuyoruz.  Şehir merkezinde asfalt çalışmaları devam ettiği gibi, kırsal bölgelerde de asfalt çalışmaları devam ediyor. Özellikle Ereğli ilçesi olarak değerlendirdiğimiz zaman, köylerde asfaltlı yol oranımız yüzde 95’in üzerinde. Biz bunu yüzde yüze tamamlama adına İl Genel meclis üyelerimizle, özel idare yetkililerimizle çalışma gayreti içindeyiz. Şuanda üstünde bulunduğumuz yol, Kızılcapınar ile Ormanlı’yı,  Çayırlı ile Kaptaş istikametini birbirine yakınlaştıran 10 köyün ortak kullanımında olan ara bağlantı yolu.

 

YAPILAN ASFALTLARI KORUYACAĞIZ

Bu yol bundan önce pek kullanıma müsait olmayan bir yoldu. Sağ olsunlar yetkilerimiz ile birlikte alınan karardan sonra şuan çok daha kullanışlı bir yol haline gelecek.  Yolumuz trafikte daha aktif olacak. Bu ara bağlantı yolu, mesafeyi kısaltıyor. Bundan dolayı emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Köylerimizdeki tüm sorunlarla İl genel meclis üyelerimiz aracılığı ile bizlerde yakından ilgileniyoruz. Bu yıl program kapsamında değişik yerlerde asfalt çalışmalarımız devam edecek.  Önemli olan biz bu asfaltları koruma adına neler yapabiliriz.  Bundan sonraki süreçte de rotmisk çalışmalarına gireceğiz. Önemli olan sadece yapmak değil, yapmanın da yanında yapılanı da korumak adına gayret göstermektir. Yaklaşık 12 km asfalt planlıyoruz. Zaten Bu 12 km’yi de tamamladığımız an, köylerimizde asfalt anlamında yüzde 100 seviyesine ulaşmış olacağız. Bu yıl asfaltsız hiçbir köy yolumuz kalmayacak.

 

SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Tarakçı ise yaptığı açıklamada, Seçim öncesi verikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:  “Çiğdemli Köyü ile Yunuslu arasında bulunan ve toplam 10 Köyün ortak kullanımında olan bu yol konusunda 30 Mart yerel seçimlerinden önce halkımıza söz vermiştik. Verdiğimiz bu sözler doğrultusunda 2013 yılı programına aldık.  Bu yolla birlikte toplam 12 km. yol yapmış olacağız. Bu yol aynı zamanda Çiğdemli tarafından ise Ormanlı beldesi, Kızılcapınar ile Çaylıoğlu Armutlucuma’yı bağlayan ortak kullanımda olan önemli bir yol. Bu yolun tamamlanması ile birlikte önümüzdeki haftadan itibaren yağmur ve kar sebebiyle bozulan ana yolları rotmisk yapacağız. Ramazan bayramına kadar da yapılan bu çalışmaları tamamlayarak köylerimizde yol sorununu çözmüş olacağız”

 

ÇİĞDEMLİ İLK OKULUNA KAVUŞUYOR…

Çakır ve beraberindekiler asfalt çalışmalarının ardından Çiğdemli Köyünde yapımı devam eden 8 Derslikli Çiğdemli İlkokulunda incelemelerde bulundu. Eğitim yapıları konusunda eksikliklerin hızla giderildiğini ifade eden Çakır, yapımı devam eden 8 derslikli Çiğdemli İlkokul ile bölge de bir eksiğin daha tamamlanacağını ve bölgede yaşayan çocuklarımızın nezih bir mekânda eğitim-öğretim göreceklerini belirtti. Çakır, “Okullarımızın bölgemize kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

“KÖYLERİN SORUNLARI İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Yunuslu Köyü ve Dedeler Köyüne de ziyaretler gerçekleştiren AK Parti heyeti, burada vatandaşlarla da bir araya gelerek, dilek ve temennilerini dinledi. Vatandaşların dile getirdikleri taleplerin, il genel meclis üyelerince takip edilmesi ve yapımı konusunda gayret göstereceklerini dile getiren Çakır, “Tüm köylerimiz eksik kalmış sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Yetkili organlarımızla birlikte sorunları çözme noktasında büyük gayret gösteriyoruz” dedi.