Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Ereğli bölgesinde aşılanma sayılarımız il merkezine göre düşük" dedi.

Çorumluoğlu, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’ndaki tablet dağıtımı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında internet-video gerçekleştirilen toplantıda, aşılama konusunun görüşüldüğünü söyledi.

"AŞILARINIZI HEMEN YAPTIRIN"

İlçe genelinde vatandaşların aşıya ulaşımda geç geldiğini gözlemlediğini anlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti: “Süresi ve zamanı gelen vatandaşlarımızın hemen gidip aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Çünkü bunun birinci dozunu, ardından da ikinci dozunu yaptıracaksınız. Bu dozdan sonra vücudunuz antikor üretecek. Yani ‘bugün aşıyı yaptırdık, yarın bu işten korunuyoruz’ diye bir gelişme yok. Halen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza aşıları yaptırılıyor. Aşılama hafta sonu tatil günlerinde de yapılabiliyor.

ORAN DÜŞÜK

Ereğli bölgesinde aşılanma sayılarımız il merkezine göre düşük. Aslında ilçe olarak kapasitemiz oldukça yüksek. Devlet ve özel hastanelerimiz, sağlık ocaklarımız aşı olacak vatandaşlarımızı bekliyor. İlçemizde 25 bin aşılama sayısından halen yüzde 25’i gerçekleştirilebilmiş. Bu da düşük bir oran. Aşımızı ne kadar erken yaptırırsak, 28 gün sonra yapılacak ikinci doz sıranız da erken gelmiş oluyor. Bu sayede antikorunuz da bir gün önce oluşmuş olacak. Hepimiz kendimizi korumak zorundayız.”

ÇİFT MASKEYE RAĞMEN 5 DAKİKADA BULAŞIYOR

Kaymakam Çorumluoğlu, ilçede ‘Mutandlı Covid-19’ virüsüne rastlandığını ifade ederek, “Bu da, eğer bulunduğunuz alanda mutand virüsü varsa, çift maskeye rağmen 5 dakika içerisinde birimizden diğerine bulaşıyor demektir. Bu konuda gerekli tedbirleri almalıyız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum, Bugüne kadar Ereğli’ye ne zaman güvendiysem yarı yolda kalmadım. Bu konuda da yarı yolda kalmayacağımıza eminim. Kamu kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte biz bu Covid’i yeneceğiz. Çünkü artık yorulduk. Okullarımızda da her türlü tedbirler alınsın. Okul teftişlerine başladım, devam edeceğim” diye konuştu.

Gazetecilerin mutandlı virüs sayısına yönelik sorusuna “sayı veremem” diyerek yanıtlayan Çorumluoğlu, “aslında genel olarak ilçemizdeki virüs yayılımında azalma vardı. Ancak, tamamen boşalan yoğun bakımlarımızda şu anda 8-10 hasta yatıyor. Dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.