Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın ÇYDD hakkında asılsız ve suçlayıcı sözler söylediği belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

“Düzce TV’de Mehmet İbrahimoğlu’nun ‘Gündem’ adlı programına 18.09.2014 tarihinde konuk olan AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, ÇYDD hakkında asılsız ve suçlayıcı sözler söyledi.

Derneğimizi ‘Türk halkı üzerinde projeleri olan İsrail gibi memlekete düşman mason kuruluşların desteği üzerinde olan bir dernek’ olarak tanımlayan İbrahim Korkmaz’ın ‘dokunulmazlık’ zırhına bürünerek gerçek dışı sözler söylemesini kınıyor ve bunu zayıflık olarak değerlendiriyoruz.

T.C. Bakanlar Kurulu kararı ile ‘Kamu yararına çalışan’ konumunda olan derneğimiz, kuruluşundan bugüne Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, laik kuşaklar yetişmesi için; ülkemizin bütün çocuk ve gençlerinin eğitim haklarını kullanabilmesi için çaba harcamaktadır.

Sayın İbrahim Korkmaz dayanaksız suçlamaları, derneğimizin kamuoyundaki saygınlığını zedelemeyi amaçlayan sözleri nedeniyle ‘dokunulmazlık’ zırhı da olsa tarih önünde sorumluluktan kurtulamayacaktır.”