Gözlerinin görmemesine rağmen hayata tutunan Zonguldaklı Mehmet Kuru (33) ile Devrekli Yeliz Sağır (27), bir yakınlarının nişan töreninde tanışmalarının ardından hayatlarını birleştirdi.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Onur üyesi Kuru ile Yeliz Sağır'ın düğünü, dernek yönetiminin desteğiyle yapıldı. Kent merkezindeki Camlı Köşk'te gerçekleştirilen düğün öncesi yaşadıkları duyguları anlatan genç çift, engelli olmanın evliliğe ve mutluluğa engel olamayacağını söyledi. Eşi Yeliz'le yeğeninin nişan töreninde tanıştıklarını anlatan görme engelli Kuru, "Evleniyoruz, çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. İkimiz de görme engelliyiz, evlenmek bizim açımızdan çok güzel bir şey. Eşimi seviyorum. Engelli olmak hiçbir zaman engel tanımıyor." dedi.
Görme engelli gelin Yeliz Sağır (Kuru), "İnşallah mutlu olacağımıza inanıyorum. Engel hiçbir şeye engel değildir, önemli olan engelleri aşmaktır. Biz de bu engelleri aşmak için yola çıktık. Bu durum evliliğe engel olmamalı." diye konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ise onur konuğu üyeleri Mehmet Kuru'yu mutlu gününde yalnız bırakmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Burada beraberlik sergiliyoruz. Biz her zaman söylüyoruz, engelli vatandaşların önünde hiçbir zaman engel olmaz. Yeter ki gönüller bir olsun. Çünkü bunların örneği ülkemizde çok var."
Yakınlarının yardımıyla gelini koluna takan damat Kuru, alkışlar arasında düğün salonuna girdi. Görme engelli gelin ve damadın dans edip oynamaları ilginç görüntülere sahne oldu.
Zonguldak Valisi adına Vali Yardımcısı Feti Özdemir engelli gençleri kutlayarak, cumhuriyet altını hediye etti. Ardından Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in kıydığı nikâh töreni gerçekleştirildi.
Engelli gençlerin düğününe katılan CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk de nikâh şahidi oldu. Evlilik cüzdanını çevredekilerin yardımıyla imzalayabilen görme engelli damat ve gelin, bir birinin ayağına basarak adeti yerine getirdi.