Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, gündemdeki konulara yönelik değerlendirmede bulundu.
"Ağustos'tan sonra sözleşmeli öğretmen alımı yapılmayacak. Tedavi ve geçici görev yollukları acilen ödensin. Ek ders uygulamasında 2006 öncesine dönülsün. Kariyer basamaklarında yükselme sınavı yapılsın. Yardımcı ve genel idari hizmetler sınıfının sorunları çözülsün. İLKSAN'da zorunlu üyeliğe son verilsin. Atama Yönetmeliği bir an önce çıksın. Adrese dayalı e-okul kayıt sistemindeki sorunlar giderilsin" diyen Aşkar'ın yazılı açıklaması şöyle;

"AĞUSTOS'TAN SONRA SÖZLEŞMELİ
ÖĞRETMEN ALIMI YAPILMAYACAK"
"Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu'nun Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptığı görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda karar aldıklarını ve Ağustos ayından sonra da 'sözleşmeli öğretmen' alımına gitmeyeceklerini söylemiştir. Bugüne kadar birçok defa bu konuyu gündeme getirdik.
Türkiye'deki öğretmen açığının sözleşmeli, vekil, ücretli öğretmen alımıyla kapatılmaya çalışıldığını, öğretmenin sözleşmelisinin olamayacağını, yapılan tüm atamaların kadrolu öğretmen ataması şeklinde olması gerektiğini söyledik. Bu açıklamayı, sözleşmeli öğretmenler açısından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.
Eğitim Bir-Sen olarak, mevcut sözleşmelilerin kadroya hemen geçirilmesini, bundan sonraki dönemlerde hiçbir şekilde sözleşmeli öğretmen alımının yapılmamasını istiyoruz. Bunun yanında ivedilikle çözülmesi gereken sorunlar da bulunuyor." 
"TEDAVİ VE GEÇİCİ GÖREV
YOLLUKLARI ACİLEN ÖDENSİN"
"Eğitim çalışanları veya bakmakla yükümlü oldukları yakınları hastalandıklarında, bulundukları yerleşim yerleri dışındaki donanımlı hastanelerde de tetkik ve tedavi görebiliyor. Ancak yolluk tahakkukları yapılmasına rağmen birçok eğitim çalışanı arkadaşımızın, 'ödenek olmadığı' gerekçesi ile yollukları ödenmiyor. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

"EK DERS UYGULAMASINDA
2006 ÖNCESİNE DÖNÜLSÜN"
"Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da yapılan değişiklik, eğitimcilerin motivasyonunu bozduğu bir gerçek. Bu konuda 2006 yılından önceki ek ders uygulaması şekline dönülmeli, dini bayramlarda ve resmi tatillerde, eğitim-öğretim yılının başında ve sonunda ek derslerin kesilmesiyle oluşan mağduriyetler sona erdirilmeli ve yöneticilerin 6 saat derse girme zorunluluğu kaldırılmalı."

"KARİYER BASAMAKLARINDA
YÜKSELME SINAVI YAPILSIN"
"2005 yılında yapılan Kariyer Basamakları Sınavı'nda başarılı olanların mağduriyeti giderilmeli ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına bağlı olarak, yasanın iptal edilen maddelerinin biran önce düzenlenerek, Kariyer Basamaklarında Yükselme sınav sürecinin başlatılmalıdır.

"YARDIMCI VE GENEL İDARİ HİZMETLER
SINIFININ SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN"
"Öğretmenlerde olduğu gibi, il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerinin bir sisteme bağlanması için gerekli düzenleme yapılmalı. 2006 yılından beri yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına görevde yükselme sınavı yapılmadı. Lisans mezunu olup halen yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar var. Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının Genel İdari Hizmetler sınıfına geçişlerinin sağlanması için görevde yükselme sınavı yapılmalıdır. Ayrıca, Giyim Yardım Yönetmeliği çerçevesinde Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarına verilen giyim yardımının ayni değil, nakdi olarak ödenmeli."

"İLKSAN'DA ZORUNLU
ÜYELİĞE SON VERİLSİN"
"İLKSAN, sınıf öğretmenlerinin zorunlu olarak üye olduğu ve sürekli zarar eden bir kuruluştur. İLKSAN, şu andaki hali ile misyonunu tamamlamış bir görüntü sergiliyor, zayıf ve yetersiz bir kadro ile idare ediliyor.
Yapılan değişikliklerle yasal dayanağı ortadan kalkan İLKSAN'da zorunlu üyelik dayatmasına son verilerek, Sandık üyeliğinden ayrılmak isteyen eğitim çalışanları, mağdur edilmeden aidatları tek seferde Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nin emeklilik yardımını esas alan hükümleri çerçevesinde ödenmeli."

"YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ
BİR AN ÖNCE ÇIKSIN"
"Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama Yönetmeliği'nin kariyer, liyakat ve sınav esaslı olması gerekiyor.
Liyakat esaslı atama yönetmeliği bir an önce çıkarılmalı ve bu konudaki sıkıntılar ortadan kaldırılmalı.
Aynı okulda uzun dönem çalışan idarecilerin yıpranması göz önünde bulundurularak 5 veya 8 yıl çalışan okul müdürlerinin zorunlu yer değiştirme ile aynı ilde üç yıldan fazla okul müdürlüğü görevini yürütenlerin iller arası yer değiştirmesi için düzenleme yapılmalı."
"ADRESE DAYALI E-OKUL KAYIT
SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR GİDERİLSİN"
"Adrese dayalı e-okul kayıt sistemi ile birlikte eğitim çalışanlarının bir kısmının çalıştıkları okul/kurumlara ya da durumlarına uygun eğitim kurumlarına kendi çocuklarını kaydettiremiyor. 
Bu durumda olan öğretmenlerin bazıları da ikamet ettiği bölge dışında çalıştıkları için çocuklarının okula devamı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Öğretmenler, çocuklarını adrese dayalı kayıt yapma imkânı verilmesiyle birlikte çalıştıkları eğitim kurumlarına ya da durumlarına uygun eğitim kurumlarına kayıt yapma imkânının verilmesi yönünde düzenleme yapılması gerekiyor."