23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki savaş gemileri ziyarete açıldı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı girişinden midibüslerle savaş gemilerinin bulunduğu Alemdar Limanı'na getirilen ziyaretçiler, TCG Giresun Fırkateyni, TCG Kilimli Karakol Gemisi, ve TCG Atak Hücumbotu gemilerine yoğun ilgi gösterildi.

Görevlilerden bilgi alan ziyaretçilere askerler tarafından Türk Bayrağı ve şapka hediye edildi.

Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği, Beşiktaş Ereğli Taraftarlar Derneği ile Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ve üyeleri de gemileri ziyaret edenler arasında yer aldı.

Ailesiyle donanmaya gelen vatandaşlar yaptığı açıklamada, gemileri gezmeye geldiklerini belirterek, askeriyenin böyle bir etkinlik düzenlemesinin ve gemileri vatandaşlara açmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Çocuklarının da savaş gemilerini görme fırsatı bulduğuna değinen aileler, "Onlar da burayı görmüş oldu, biz de tanıma fırsatı bulduk. Bölge Komutanlığında görevli askerlerin yakın ilgisi ve misafirperverliklerine teşekkür ediyoruz" dediler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)