Kdz. Ereğli’de eşini ve annesini peş peşe kaybeden, 4 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Türkan Yaman’ın  (40) oğlu Ümit Sarı, 1991/2 tertip olarak askeri birliğine uğurlandı.
Terminalden diğer asker adaylarıyla birlikte acemi birliğine uğurlanan Ümit Sarı, annesi, kardeşleri, akrabaları ve arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra asker selamı vererek, Ankara otobüsüne bindi. Vatan borcunu ödeyecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ama ailesinin durumu nedeniyle gözünün arkada kalacağını kaydeden Sarı, tek isteğinin askerden gelene kadar ailesine sahip çıkılması olduğunu söyledi.
4 çocuk sahibi 40 yaşındaki Türkan Yaman, hiç bir yerden geliri olmadığını belirtip, sosyal güvencesi de olmadığı için çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini anlatmıştı. Eşi ve annesini birkaç ay önce 15 gün arayla kaybeden Türkan Yaman’ın sesini duyan Ereğli Kaymakamlığı Yaman ailesine yardım elini uzatmıştı. Askere gidecek oğlunun cebine para koyamadığını söyleyen Türkan Yaman, “Sahip çıkan hiçbir kimsemiz yok. Bana yardım yapacak kişilerin önce beni araştırmasını istiyorum. Oğlumu şimdi askere gönderdim. Benden şimdi parada isteyecek. Ben ona nasıl para göndereceğim. Bunları düşündükçe içim içimi yiyor. Ekmeği bile yardımlar sayesinde alıyorum. Hiçbir yerden gelirim yok ama her yerden gider çıkıyor. Belediye 90 TL su borcum var, elektriğe 2 aylık borcum var, kira borcum var hiçbirini ödeyemiyorum. Kızlarım okumayı bırakıp çalışmayı istiyorlar. Buradan bütün hayırseverlere sesleniyorum bari çocuklarımı okutsunlar. Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Çocuklarıma yardım etsinler, bari onlar kendilerini kurtarsın istiyorum. Evlatlarım arkadaşlarının verdikleri eşyaları giyiyorlar. Onlarında var kendilerine göre ihtiyaçları, istekleri merak ettikleri ama boynumuz kıldan ince alacak durumum yok o da beni kahrediyor. Askere giden oğlum çalışırken az çok eve katkısı oluyordu ama vatan borcunu ödemek için askere gönderdim. Şimdi o da yok. Asker annesi olarak benim sesime lütfen kulak versinler” dedi.
Askere giden Ümit Sarı ise, “Vatan borcum olan askerliğimi yapmak üzere Ankara’ya yola çıkıyorum. Gidiyorum ama gözlerim hep arkalarda olacak. Ben onlara hem babalık hem de ağabeylik yapıyordum. Ama üzülmesinler aslanlar gibi askerliğimi yapıp döneceğim ve ailemi bu perişan halden ele güne muhtaç etmeden kurtaracağım. Şuan tek isteğim devlet büyüklerimden, iş adamlarından ve hayırseverden en azından ben askerden gelinceye kadar yardımcı olmaları, tek istediğim bu” diye konuştu.