İskenderun'da kaza kurşunuyla şehit olan Muhammet Ak'ın ailesi acı haberle yıkıldı. Memleketi Zonguldak'ta son yolculuğuna uğurlanan askerin ailesi törende fenalık geçirdi.
Edinilen bilgiye göre Muhammet Ak (20), İskenderun Piyade Komando Tugayı'nda nöbet değişimi sırasında kullandığı silahının kazayla ateş alması sonucu, kasık ve omzundan aldığı kurşun yaralarıyla hayatını kaybetti. Askerlerin verdiği acı haberle sarsılan aile fertleri, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Kozlu Beldesi 19 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden Hatice-Ali Ak'ın 6 çocuğundan biri olan Muhammet Ak'ın ölüm haberini duyan yakınları, aileye başsağlığı diledi.
Şehit askerin kardeşi Hasan Ak, piyade komando olarak 4 aydır askerlik yapan kardeşinin nöbet değişimi sırasında kazayla vurulduğunu gözyaşlarıyla anlattı.
İddialara göre, nöbet değişimi sırasında 'doldur-boşalt' işlemi sırasında kendi silahıyla kasık ve omzundan vurulan Ak, aşırı kan kaybından hayatını kaybetti. Ak'ın kesin ölüm nedeninin, otopsiden sonra netlik kazanacağı öğrenildi.
Beldedeki Aziziye Camii'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine; askerin yakınlarının yanı sıra CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zonguldak Müftüsü Selami Emen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, askerin tabutu Kozlu Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu. Aracın gidişi sırasında anne Hatice, abla Hatice ve askerin kardeşi Hamide Ak baygınlık geçirdi. Hatice ve Hamide Ak, çevredeki vatandaşların yardımı ile ambulansa taşındı. Askerin cenazesinin Kozlu beldesine bağlı Yahma köyüne defnedileceği öğrenildi.