Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar, Ereğli açıklarında yan yatan kargo gemisindeki 8 mürettebatın askeri helikopter ile kurtarıldığını bildirdi.



Alınan bilgiye göre, Tuzla Limanından Rusya'ya giden "M/V Fom" isimli kargo gemisinin, Ereğli'nin 65 mil açığında fırtına nedeniyle yan yatmasının ardından başlatılan kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar, 8 mürettebatı bulunan Panama bandıralı kargo gemisine sabah saatlerine kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Yıldırım gemisinin eşlik ettiğini belirterek, "Sabah saatlerinde askeri helikopter ile başlatılan kurtarma çalışmaları sonuçlandı. 8 Gemi mürettebatı sağlıklı bir şekilde TCG Yıldırım gemisine alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğunu biliyoruz. Mürettebat TCG Yıldırım gemisi ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına getirilecekler" dedi.






KOMUTANLIĞA GETİRİLDİLER

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına getirilen 8 personelin arasında Türk, Gürcü ve Azeri vatandaş yer aldı.






ÖNCE RUS SONRA ASKERİ GEMİ GELDİ


Gemide bulunan Ali Çetin Karapınar gazetecilere yaptığı açıklamasında olayı şu sözlerle anlattı: "Perşembe günü gündüz 1'den itibaren bir sıkıntı yaşadık, makinede arıza oldu. Bu arızayı gidermeye uğraştık. Gece 1'e kadar uğraştık, arızanın üstesinden gelemediğimiz için Türk radyoyu aradık 4-5'e kadar cevap vermedi. Yakınımızdan Asos isimli bir gemi gidiyordu, kaptanı Azeri idi, Türk radyoya onlar da seslendiler. Bizimle iletişime geçenlere 'gemi yan yatmadı, biz devamlı sürükleniyoruz, hava sert ve açığa gidiyoruz, 75 mile kadar çıktık. Gemi dalgalarla 35-45 derece yatıyoruz kalkıyoruz' dedim. Ancak gemiyi yan yattı diye anladılar.






"SAĞOLSUN YILDIRIM KURTARDI"


Sahil Güvenlik Komutanlığı hava şartları nedeniyle gelemedi, sağolsun Yıldırım gemisi olayı duyuyor ve son sürat geliyor. O arada bir Rus tankerine haber veriyor, Rus tankeri geldi onlar gelene kadar 3 saat bizim etrafımızda dolaştılar, bizi beklediler. Fırkateyn geldikten sonra onlar gittiler. Savaş gemisi hava şartları nedeniyle bizi tahliye edemedi. Onların gözetimi altında sabaha kadar gemide durduk. Sabah harekat başladı, helikopterle bizi aldılar. Saat 3 gibi de buraya geldik"


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)