Kdz.Ereğli ve Alaplı’da 91/2 tertip asker adayları davul zurna eşliğinde askere uğurlanıyor. Zaman zaman asker adaylarının araçları ile oluşturduğu konvoy hem gürültü kirliliğine neden oluyor hem de trafik akışında sıkıntılar yaşatıyor.

Kdz.Ereğli ve Alaplı’dan 1991’e 2 tertip asker adayları aileleri ve yakınları tarafından otobüs terminalinden davul zurna eşliğinde uğurlanıyor. Kdz.Ereğli İlçe Terminalinde yoğunluk nedeniyle önlemlerde arttırıldı. Kimisi göz yaşı dökerek kimisi de büyük bir gurur ile otobüslere binerken ailelerine ve sevenlerine “allahısmarladık” diyor.
Alaplı çarşı merkezinden de otobüs terminali kadar 1 kilometrelik yolu davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak yürüyen gençler, ‘en büyük asker bizim asker’ sloganları atarak askere uğurlandı. Çarşı merkezinde bir araya gelen asker adayları, ve aileleri davul zurna eşliğinde çarşı merkezinde tur attı. Otobüs terminali kadar 1 km yolu oynayarak yürüyen asker adayları, otobüs terminalinde eğlencelerine devam etti. İzdihamın yaşandığı asker uğurlamasında duygusal anlar yaşanırken, asker adayları arkadaşları tarafından omuzlara alınarak havaya atıldı. Terminalden çıkış yapan otobüsleri durduran gençler Türk bayrağı açarak hep bir ağızdan istiklal marşını söylediler. Acemi Birliğini İzmir Konak’ta Bahriye olarak yapacak olan İlkan Koçak,“Vatani görevimi gururla yapacağım. Büyük bir sevinçle askere gidiyorum. Davul zurnayla gidiyoruz inşallah aynı şekilde döneriz” dedi.
Asker annesi Halime Koçak ise, Oğlumla gurur duyuyorum. Asker annesi olmak çok güzel bir şey vatanımız sağ olsun. Güle, güle gidip gelmek nasip etsin” diye konuştu.