Karadeniz Ereğli Bölge ve Garnizon Komutanlığına 1988 yılında vatani görevini yerine getirmek için gelen diş hekimi Yusuf Konya, 25 yıl sonra Zonguldak’ın gelir vergisi rekortmeni oldu. Ailesinin askerlik görevinin ardından memleketi Mersin’e dönmesini istediği ve baskı yaptığı Konyalı, sıfırdan başladığı süreçte önemli bir başarıya imza attı.

 

HABER-FOTO: (MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)

 

Mersin’de doğan vatani görevini yaptığı Ereğli’de diş hekimliği muayenesinde çalışmaya başlayan Yusuf Konya’nın yaşamı hem başarılarla dolu hem de pek çok insana örnek olacak boyutta. Vatani görevinin ardından ailesinin Mersin’e dön dediği Yusuf Konya, Ereğli’den kopamadı ve 25 sene sonra Zonguldak’ta devlete en çok vergi veren isim olarak adını altın harflerle yazdırdı.

 

“88’DE YEDEK SUBAYLIK YAPTIM”

Konya, Önder Gazetesi muhabirine zafere ulaşan yolu şu sözlerle anlattı: "1964 Mersin doğumluyum, ilk, orta ve lise öğretimi Mersin'de bitirdim, 1986 yılında İstanbul'da üniversiteden mezun oldum. Üniversite mezunu olduktan sonra 1 sene kadar Mersin'de bir klinikte diş hekimliğinde çalıştım. 1987 yılında askerlik başladı 2 aylık eğitimden sonra 1988'in Şubat ayında Karadeniz Ereğli Bölge Komutanlığında yedek subay olarak göreve başladım. Orada 14 ay görev yaptım, yine yedek subaylığım devam ederken çarşı merkezinde bir muayenede çalışmaya başladım. Ailem burada kalmamı istemedi, karşı çıktı. Buradaki işlerimin iyi olduğunu gördükçe de zamanla destek vermeye başladılar. Ben üniversiteyi bitirirken Mersin'e dönüp çalışmayı umut ediyordum.

 

“YALI POLİKLİNİĞİNİ KURDUK”

Ereğli'deki iş potansiyelini gördükten sonra da burada kalmaya karar verdim, işe başladığım yerde ortak olarak yolumuza devam ettik. Daha sonra 1999 senesinde kendi muayenemi açtım, 10 yıl serbest şekilde orada diş hekimliği görevini yaptım, 2009 yılında muayeneyi kapatıp bu işin kurumsallaşması adına klinikçilik yapmaya karar verdik. Ortağım Murat Sezer ile birlikte Yalı Diş Polikliniğinin kuruluşunu yaptık. İşler kimi güzel kimi durgun geçti çeşitlilik arz etti ve farklı iş kollarında fırsatlar oldu, çeşitli yatırımlar yaptık, İstanbul'da yaptığımız bir yatırım bize gelir elde etti.

 

“VERGİ REKORTMENİ OLDUK”

Elde ettiğimiz kazanç ile Zonguldak ilinde il birincisi olarak vergi rekortmeni olduk, bunun tescili bize duyuruldu. Başladığım nokta ile geldiğim nokta arasındaki gelişmeleri gördüğümde inanamıyorum. Başladığımız gün böyle birşey yapacağımızı düşünemezdik ama çalışma birikim bunlar insanı belli bir yere getiriyor. Gençlere tavsiyemiz hiçbirşey çalışmadan olmuyor, uzun çabalar ile istikrar ile olabiliyor, birikimleri iyi yapmak ve fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Piyasaları değerlendireceksin ve buna göre pozisyon olacaksın.

 

“EREĞLİ HALKINA MÜTEŞEKKİRİM”

Ereğli halkı ile bütünleştik bizleri destekledi tüm Ereğli halkına desteklerinden ötürü müteşekkirim. İşin hamuru diş hekimliğinden kaynaklanan para ile bu noktalara getirdik. Diş hekimliğinde devletimizin yapmış olduğu haksız rekabet sonucu çok ciddi bir darbe aldı. Diş hastanesinde bu işlerin ücretsiz yapılıyor olması bizim işlerimizi etkiledi. Eski yoğunluğumuz eski tempomuz yok. Biz işimize devam edeceğiz"

 

295 BİN 415 TL TAHAKKUK ETTİ

2012 vergilendirme dönemi gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı vergisi beyanlarına ilişkin Mart 2013 ayında mükelleflerce verilen beyannamelerin değerlendirilmesi sonucunda Zonguldak ilinde en yüksek beyanda bulunan Yusuf Konya oldu. Ereğli Vergi Dairesine kayıtlı Yusuf Konya’nın 863 bin 731 bin 10 TL olan matrağına tahakkuk eden 295 bin 415 TL ile Zonguldak vergi rekortmeni oldu