Zihinsel engelli bir genç, askerlik görevini yerine getirebilmek için 5 ay hastalığını gizledi. Askerliğini yaptığı Çanakkale'de, çarşı izninde gördüğü şehitlikten etkilenen genç, "Atatürk" ve "ölüm" konulu şiirler yazmaya başladı.

Alaplı'da yaşayan ve iki uçlu duygu-durum bozukluğu olarak bilinen bipolar bozukluğu rahatsızlığı bulunan zihinsel engelli 24 yaşındaki Melih Aykut Cerrah, rahatsızlığına rağmen askere gitmek istedi. Hayattan zevk alamayan ve sürekli bıkkınlık hissi gibi sebeplerle gittiği hastanelerde rahatsızlığı belirlenen Cerrah, zaman zaman yaşadığı depresyon anlarında ise coşku ve karamsarlık gibi iki zıt duyguyu art arda yaşamaya başladı. Ailesini ikna etmeyi başaran Cerrah, hastalığını gizleyerek Çanakkale'ye askere gitti. Üç ay süren acemi askerliğinin ardından usta birliği için Adana Karataş Jandarma Karakolu'na gönderildi. Cerrah, son olarak Adana Tuzla Karakolu'nda görev yaptı. Yaklaşık iki ay usta birliğinde hastalığını gizlemeyi başaran Cerrah, girdiği stres ve bunalımlar üzerine yakayı ele verdi. Hastalığı nedeniyle çürük raporu verilen Melih Aykut Cerrah, evine geri gönderildi.
Acemi birliğini yaptığı Çanakkale'de çarşı izninde ziyaret ettiği şehitlikte duygu yoğunluğu yaşayan Cerrah, "Atatürk" ve "10 Kasım" konulu şiirler yazmaya başladı. İlerleyen hastalığı nedeniyle daha yoğun duygular yaşayan Cerrah, şöyle konuştu: Askere gitmeyi çok istediğim için ailem beni askere gönderdi. Askerde bu hastalığımı gizledim. Ama rahatsızlandığım için 5 ay askerlik yapabildim. Çanakkale'de askerlik yaptığım zaman Çanakkale şehitliğini ziyaret ettim. Oradaki atmosfer beni çok duygulandırdı. Askerden sonra şiir konusunda kendimi geliştirmeye çalıştım. Atatürk ve 10 Kasım ile ilgili şiirler yazmaya başladım. Atatürk sevgisini herkesin dolu dolu yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Yazdığım şiirlerimde bunu ifade etmeye çalıştım. Atatürk'ün en çok sevdiği şarkıları internetten indirerek sazımla seslendirmeye çalışıyorum. Onun en çok sevdiği şarkı olan benimde çok sevdiğim Bülbülüm Altın Kafeste şarkısı. O şarkıyı seslendirdiğimde sanki Ata'mızın yaşadığı duyguyu bende yaşıyor gibi hissediyorum kendimi.
Cerrah, hedefinin "Atatürk" şiirlerinin yer aldığı bir kitap çıkarmak olduğunu fakat ekonomik durumunun yetersiz olması nedeniyle henüz bunu başaramadığını ifade etti.
Oğlunun rahatsızlığının lise 2. sınıfta başladığını belirten anne Sevil Cerrah da şunları söyledi: Oğlum 2009 yılına kadar doktor kontrolünde tedavi gördü. 2009 yılında askere gitmek istedi. Askerde beş ay durabildi. Çocukluğundan beri Atatürk'e sevgisi var. Askerden sonra bu sevgi giderek arttı. Oğlum dışarıda durmayan bir çocuk evde kaldığı süre içinde Atatürk ile ilgili şiirler yazıyor. Atatürk resimlerine bakarak ve onun sevdiği şarkıları sazı ile çalarak ve seslendirerek günlerini geçirmeye çalışıyor.