Devlet Tiyatroları Zonguldak Sahnesi'nde Kasım ayının son oyununu, İstanbul Devlet Tiyatrosu sahneleyecek. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek Aşkın Sıradanlığı adlı oyun, bugün saat 20.00'de, yarın ise 14.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları ise, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

2 perdelik 1 saat 50 dakikalık oyunu Savyon Liebrecht yazdı, Tarık Günersel Türkçe'ye çevirdi, Özgür Yalım yönetti. Yönetmen yardımcılıklarını Saydam Yeniay ve Gamze Yalım, dekor tasarımını Behlüldane Tor, giysi tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, dramaturgluğunu Derya Cumhur'un yaptığı oyunda; Nisa Yıldırım, Saydam Yeniay, Deniz Elmas ve Efe Tuncer rol alıyor.

Oyunun konusu şöyle;

Nazi Almanyası öncesi başlayan ve bir üniversitede öğrenci olan Yahudi asıllı Hanna Arendt ile felsefe profesörü Martin Heidegger arasında geçen gerçek aşkın öyküsü. Ancak bu ilişki, tüm özgün fikirleri ve yaratımlarına rağmen Hanna Arendt'in hocası ve aşığı Heidegger'in gölgesinde değerlendirilmesine neden olur ve tüm hayatını etkisi altına alan bir lanete dönüşür.