AK Parti’nin Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Her yıl 10-16 Mayıs arasında kutlanan  ‘Engelliler Haftası’ ile ilgili olarak yayımladığı mesajda  “Engelleri ister doğuştan olsun ister sonradan, yaşama haklarını kaybetmediklerine göre, yaşamın içine de katılma haklarını kaybetmediklerinin daha çok irdelendiği bu haftada, onları her zamankinden daha çok kucaklamalıyız” dedi.
Prof. Dr. Candan’ın yazılı mesajı şöyle:

 

“Gönül gözü ile görmeyi öğrenenlerin göze, konuşulanları işitemeyenlerin gözleri işitiyor, parmakları konuşuyor ise kulağa, yürüyemeyenlerin, koşamayanların, tutamayanların azim ile gerçekleştirdikleri sportif faaliyetleri görünce, kola ve bacağa ihtiyaçları mı var diye düşünmek, onların bu başarılarını ve gerçekleştirebildiklerini alkışlamak lazım.
Engelleri vatandaşlarımız bu mücadelerinde asla yalnız değiller, yalnız da olmayacaklar.
Bizler varız yanlarında..
Onların yüreklerinde taşıdıkları umutları var.
Hayalleri var.
Güvendikleri ve güvenebilecekleri devletleri var.
Onların hayat mücadelesinde hem bizler varız, hem de sizler varsınız.
Engellilerin sorunlarının çözüldüğü, hayatın içinde daha daha çok var oldukları bir gelecek temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım.”
 

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal da mesajında görüşlerini şöyle bildirdi:

Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak gerekir. O yüzden bizler, ‘Ne oldum değil, ne olacağız?’ demeliyiz. Engelli insanlar da bizim insanımız, toplumumuzun bir parçasıdır. Bu yüzden özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz. Engelli olmak hiçbir şey yapamamak değildir.

Biliyoruz ki, engelliler sadaka değil, ilgi ve iş beklemektedirler. Engelliler bize demektedirler ki, ‘ Bizi yapamadıklarımızla değil, yapabildiklerimiz ve sizlere benzeyen yanlarımızla görün.’

Engelli kardeşlerimiz, engelsiz bir hayat istemektir.

Şehrimizde ve bölgemizde yaşayan engellilerin bizlere her zaman vermek istediği mesaj şudur; ‘Asıl engel bizde değil, bize bu gözle bakan zihniyetlerde yani karşılarına çıkan engelleri geçemeyenlerdir.’

Bu mesaj çok açık ve nettir.

Bu yüzden toplum olarak üzerimize düşen sosyal sorumluğu yerine getirmek için Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak engelsiz bir Ereğli adına gerekenlerin yapılması için somut adımlar atacağımızın bilinmesini istiyorum. Gelin engellilerimizi soyutlamayalım, onları yaşamdan koparmayalım.

Bu vesileyle tüm engellerimizin haftalarını kutluyor, onlara sağlıklı mutlu ve yarınlarından umutlu güzel günler diliyorum.