Kdz.Ereğli'de Ümmet Platformu üyesi bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Devrim Bulvarı'nda bir araya gelen aralarında Ensar, Fedader, İHH ve Memur Sen gibi dernek ve kurumların oluşumundan kurulan Ümmet Platformu üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Filistinlilere yapılan saldırıları kınadı.

Platform Sözcüsü Mustafa Köseoğlu, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in dünyanın en alçak zulmünü ramazan ayında tekrar ettirerek Filistinlilere, gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ettiğini söyledi.

İsrail'in bitmek bilmeyen suçlarına tüm dünyanın gözünü yumduğunu, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm kararlara rağmen İsrail'in hukuk tanımayarak, saldırmaya ve işgale devam ettiğini anlatan Kösoğlu, "Tüm ağır bedellere rağmen Filistinliler, davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinliler, haklarını savunmak için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya ve ümmetin şerefini korumaya devam ediyorlar. Kudüs İslam'ındır. Kudüs, sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra üçüncü kutsal şehrimizdir ve çevresi bereketli kılınan Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Kudüs'ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykırıyoruz" dedi.

HUKUKSUZ ADIMLAR...

Tüm dünyayı İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırdıklarını ifade eden Köseoğlu, şunları söyledi.

"Tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Tüm İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında mahkum edilmelidir. Mecsid-i Aksa'nın Kudüs'ün, Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir."

Program okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından sona erdi.