TOKİ İdaresi tarafından Üzülmez’e yapılan ve halen yapımı devam eden TOKİ evlerinin atık su ve lağım sularının Zonguldak Valiliği tarafından Üzülmez eski Atölyesinin bulunduğu yere yapılmak istenen Kültür Vadisi alanına Depolama yapılarak,  buradan da Arıtma tesislerine deşarj edileceğini öğrenen Asma Ladin ve Kömür sokak sakinleri tepki göstermiş ve konuyu Çınartepe Muhtarlığına gelen Vali Ahmet Çınar’a aktarmışlardı.

 

Vali Çınar’ın yetkililere talimat vererek durumun araştırılmasını istemişti. Ancak çalışmaların devam etmesi üzerine mahalleli kadınlar toplanarak olayı protesto ettiler ve iş makineleri önünde birikerek yetkililerin gelmesini beklediler.

 

Mahalle sakinlerinden Şenay Kurt, Şerafet Çelik ve Pelin Akdeniz ile Şenay Durukan şunları söylediler, “Türkiye Taşkömürleri Kurumunun tarihi eski atölye binasının bulunduğu alana Vali beyin projesi olan Kültür vadisine TOKİ tarafından Çınar Tepe’ye yapılan konutların lağım sularının birikeceği depo yapılıyor.

Ne biçim iştir. Biz Konuyu Çınar Tepe muhtarlığına gelen Sayın Valimize aktardık. Vali bey yetkililere emir verdi araştırılsın diye ancak çalışmalar hız kesmedi. Biz Mahallemizin ortasına Lağım deposu yapılmasına karşıyız. Milletin b..k kokusunu çekmek de istemiyoruz. Üstelik Turizme açılacak olan Kültür vadisinin tam ortasına Lağım deposu mu yapılır. Tepkimiz sürecek. Eğer çalışmalar durdurulmasa Valiliğe kadar yürüyerek sesimizi duyuracağız”