Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Murat Hamzaçebi, İl Mahalli Çevre Kurulu'nun kararına göre baca aspiratörlerinin yasaklandığını bildirdi. Zonguldak Belediyesi Zabıta ekiplerinin esnaf denetimlerine yeniden başladığını bildiren Müdür Vekili Murat Hamzaçebi, bayram dolayısıyla esneklikler olduğunu hatırlattı. Denetimlerle, vatandaşların kaldırımlarda rahat yürümesini sağladıklarını belirten Hamzaçebi, "Esnafların caddeye çıkışları olsun, bunlarla ilgili olarak önce uyarılarımızı yaptık. Bu günden itibaren cezai işlemlere başladık. Vatandaşlarımızın, kaldırımlarda rahat yürüyebilmesini sağlıyoruz. Buna kesinlikle taviz vermeyeceğiz" dedi.
İl Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, Zonguldak merkezinde 2 bine yakın motorlu baca aspiratörlerinin kaldırılması çalışmalarına başladıklarını belirten Hamzeçebi, şöyle dedi:
"Baca aspiratörleri çalıştığı zaman insan sağlığına ve çevreye büyük zararlar vermesi sebebiyle yasaklandı. Belediye olarak bu aspiratörleri söktürmeye görevlendirildik. Bununla ilgili ekip arkadaşlarımız mahalleleri tarıyor. Denetimler 140'a çıktı. İnsanların yüzde 85'i bu uygulamaya uyuyor. Ancak uymayanlar da oluyor. Uyarılarımızı dinlemeyenlere önce 7 gün süre veriyoruz. Hala daha yasağa direnenler olunca da bu kişileri İl Çevre Müdürlüğü'ne bildiriyoruz. Yasağa uymayanlara büyük cezalar gelecek. Tek dileğimiz vatandaşın ceza yemeden bunları kaldırmasıdır."