Alaplı Çayı’ndan sürüklenen kanalizasyon ve su boruları ile çöp konteynırlarının bir kısmının denizden Ereğlili bazı balıkçılar tarafından toplanmasının ardından yaşanan süreç ile ilgili Alaplı Belediye Başkanı Tekin’den açıklama geldi.

 

Malzemeleri toplayanların emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia ederek açıklamada bulunmasına üzüldüğünü belirten Tekin, “Büyük bir felaket yaşadığımız, bu felaketin belediyemize ve ilçemize verdiği tahribatı gidermeye çalıştığımız,  sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz ve yardımlaşma ve dayanışma içinde olmamız gereken bir dönemde, balıkçı arkadaşların bu tür bir konuyla kamuoyunu meşgul etmeleri üzücüdür” dedi.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 6 Haziran Cuma günü şiddetli yağmurla birlikte yaşanan sel ve su baskınlarının ilçeye ciddi zararlar verdiğini belirterek başladığı yazılı açıklamasında Alaplı Çayı’nın şantiyelerinden alarak denize sürüklediği kanalizasyon ve su boruları ile çöp konteynırlarından bir kısmını denizden toplayan Ereğlili balıkçıların emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia ederek açıklamada bulunmasına üzüldüğünü söyledi.

 

DERİNDEN ÜZDÜ

Kendilerinden astronomik bir yakıt talebinde bulunduklarını belirten Tekin, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “6 Haziran Cuma günü şiddetli yağmurla birlikte yaşadığımız sel ve su baskınlarının ilçemize ve belediyemize verdiği zararın yaralarını sarmaya çalıştığımız bir dönemde, taşan Alaplı Çayı’nın şantiyelerimizden alarak denize sürüklediği kanalizasyon ve su boruları ile çöp konteynırlarından bir kısmını denizden toplayan Ereğlili balıkçıların, emeklerinin karşılığını alamadıklarını öne sürerek, basın açıklamalarıyla belediyemizi suçlamaları, bizleri derinden üzmüştür.

 

EREĞLİ LİMANINA ÇIKARDILAR

Birincisi; Belediyemiz sel sularıyla birlikte denize sürüklenen su ve kanalizasyon borularıyla, çöp konteynırlarını belirgin bir ücret karşılığında toplamaları için Ereğlili balıkçılarla herhangi bir görüşme yapmamış, herhangi bir taahhütte de bulunmamıştır. Balıkçı arkadaşlarımız, Ereğli açıklarına kadar uzanan Belediyemize ait borular ile çöp konteynırlarından ulaşabildiklerini toplayarak Ereğli ilçemizde limana çıkarmışlardır.

 

ASTRONİK YAKIT TALEBİ

İkincisi; biz kendilerine herhangi bir taahhütte bulunmamamıza rağmen, belirgin bir emek sarf ettiklerini göz önüne alarak, kendilerine bu emeklerinin karşılığı olarak, çalışmalarda teknelerinin yakıt tüketimlerini eksiği olmayacak hatta fazlası olacak şekilde karşılayabileceğimizi söyledik. Fakat bizden, neredeyse topladıkları malzemenin de değerini aşacak şekilde astronomik bir yakıt talebinde bulundular. Biz de bunu kabul etmedik.  Sadece bir balıkçı teknesi sahibi verdiğimiz yakıtı kabul etti. Biz, bu zor zamanımızda yanımızda olduğu için bu balıkçı arkadaşımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Diğer, 3-4 balıkçı arkadaş ise verebileceğimizi söylediğimiz 150 litre yakıtı kabul etmeyerek, neredeyse bunun 3 katı miktarda yakıt talebinde bulundukları gibi, bir de basına açıklama yaparak, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle belediyemizi suçlamışlardır. Büyük bir felaket yaşadığımız, bu felaketin belediyemize ve ilçemize verdiği tahribatı gidermeye çalıştığımız,  sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz ve yardımlaşma ve dayanışma içinde olmamız gereken bir dönemde, balıkçı arkadaşların bu tür bir konuyla kamuoyunu meşgul etmeleri üzücüdür”

 

(Haber Merkezi)