Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından aşure ve kerbela şehitlerini anma günü düzenledi.
Alaplı Tansa üzerinde gerçekleşen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Etkinliklerde konuşan Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği Dernek Başkanı Aytaç Tosun, Kerbela şehitlerini anmak için bu kalabalığın içinde Canlarla bir arada olmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, Bugünler bayramdan ziyade matem günüdür. Bu günler süslenmeyi, gülmeyi, sevinmeyi bir kenarı bırakıp yas tuttuğumuz günlerdir. Aşure değince akla kerbela gelir susuzluk gelir. Zulüm ve acımasızlık gelir. Gözyaşı ve zulümlerin bir daha yaşanmaması tüm canların ağızlarından çıkan sözlerin aşure tadında olmasını diliyorum dedi.
Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ise konuşmasında, Aşure günü ile birlikte kültür ve gelenekleri görenekleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktara bilmenin yanında insanlar arasında kaynaşma ve yeni dostluklar kurulması sağlanmaktadır. Can dostlarımızın, dernek üyelerimizin ve iş adamlarımızın destekleriyle cem evini temeli atılarak çalışmalar devam ediyor. Buradan herkesin yardımlarını bekliyoruz. Cem evimizi bir an önce bitirerek ibadete açmak istiyoruz dedi.
Konuşmaların ardından halk ozanları sahne aldı. Semah gösterisiyle devam eden programda aşure duası ve dağıtımıyla sona erdi.
Etkinliğe, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı İlçe Emniyet Müdür İsmail Baş,Gümeli Belde Belediye Başkanı İsmail Baş, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Belediye Meclis üyleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.