Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen “Aşure Günü” yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen aşure gününe protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.

 

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen “Aşure Günü” Ereğli belediyesi Sevgi Barış Dostluk düğün salonun da gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarney kısık, bazı çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti, oda ve dernek başkanlarının katıldı.

 

Düzenlenen etkinlikte Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu,  açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkanın konuşmasının ardından Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’ de birer konuşma yaptı.

 

MUHARREM AYI BASINDA YETERİNCE YER ALMIYOR

 

Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, Muharrem Ayı’nın basında yeterince yer bulmadığını ve yanlış anlaşıldığını ifade ettiği konuşmasında, “Son dönemlerde yapılan yanlış uygulamalar sonucu Muharrem Orucu, Alevi orucu olarak kabul edildi. Muharrem Orucu yas orucudur, kesinlikle iftarı olmaz. Ancak en son iftar orucu yapıldı. Biz de, mademki sunni kardeşlerimiz bu oruca sahip çıkmıyor, o zaman Muharrem Orucu, Alevi orucudur dedik” diye konuştu.

 

Alevi dedesi Olgun Şen’in aşure duası ardından protokol üyeleri ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.