Zonguldak Valisi Erdal, dün oda ve derneklere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk ziyaretini Zonguldak Eczacılar Odası'na yapan Vali Ata, Oda Başkanı Sema Karagülle ile görüştü.
Vali Erdal Ata, Eczacılar Odası'nın yeni yönetimini tebrik ederek Başkan Sema Karagülle'ye Oda olarak bir sıkıntıları olup olmadığını sordu. Vali Ata, "Ne kadar özel işlerinizi yapsanız da, kamuyla bağlantılarınız var. Kamunun aldığı kararlar sizleri etkiliyor. Kamu ile iş yapmadan sizlerin iş yapması da zor" şeklinde konuştu.
Sema Karagülle ise, SGK ödemelerinde bir sıkıntıları olmadığını söyledi. Karagülle, kamu kurum ödemelerinde, yeşil kart ödemelerinde sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, sürekli kurul ve yönetmeliğin değişmesinden rahatsız olduklarını dile getirdi.

ATA; "YER KONUSUNDA
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Vali Ata'nın Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ni ziyaretinde Dernek Başkanı Hüseyin Şirin, dernek binasının kendilerine çok cüzi bir ücretle tahsis edildiğini, esnafın ve kendi özverileriyle de ancak bu hale getirdiklerini dile getirdi. Başkan Şirin, "Meslek eğitimine yönelik tekstil atölyeleri kurduk.
Bizim özürlü arkadaşlarımızın doğru düzgün oturup, çay-kahve içebileceği bir yerimiz yok. Türkiye genelinde 'özürlü merkezleri' kurma çabası var. Ama maalesef ilimizde bu konuda bununla ilgili bir adım atılmadı. Mesleki Rehabilitasyon Merkezi ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bununla ilgili sıkıntılarımız var. Bunun için sizden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
Vali Erdal Ata, Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'nde yapacakları çevre düzenlemesi için yardım edeceklerini belirtti. Ata, Dernek tarafından hazırlanan yardım talep dilekçesini imzalayıp İl Özel İdare'ye göndereceğini söyledi. Vali Ata, ayrıca coğrafi yönden Zonguldak'ın engebeli bir yapıya sahip olduğunu, engelli değil, normal vatandaşın bile zor yaşayabileceğini ifade etti.
ATA; "YAPILAN
DESTEKLERİ TAKDİR EDİYORUM"
Türkiye Sakatlar Derneği ziyaretinden sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi'ni ziyaret eden Vali Erdal Ata'yı, Dernek Başkanı Şerafettin Nas ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Nas, köy, belde ve merkez muhtarlarına imkanları ölçüsünde yardımda bulunduklarını ve birlik ve beraberlik içinde görevlerini sürdürdüklerini söyledi.
Vali Ata ise, Muhtarlar Derneği'nin çalışmalarını takip ettiğini, özellikle bütçeleri imkanlarıyla öğrencilere burs ve benzeri destekte bulunmalarını da takdir ettiğini söyledi.