"En geç 31 Aralık'a kadar bitirilerek ulaşıma açılacak" sözünün sözde kalmamasını isteyen CHP Ereğli İl Genel Meclis üyelerinin önceki gün gazetemizde çıkan açıklamalarına Vali Erdal Ata yanıt verdi.

Yıllardır verilen sözlere rağmen bitirilemeyen Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının tamamlanabilmesi için Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın Kandilli halkına verdiği, "En geç 31 Aralık'a kadar bitirilerek ulaşıma açılacak" sözünün sözde kalmamasını isteyen CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri Ali Tarakçı, Kenan Gündoğdu ve Yılmaz Efe yaptıkları ortak açıklama ile bölge halkının yol konusunda yaşadığı sıkıntıya dikkati çekerek sorunun takipçisi olacaklarını belirten açıklamalarını, "Söz halk nazarında kesindir" başlığı ile kamuoyuna duyurmuştuk.
Zonguldak Vali Erdal Ata, söz konusu yol güzergahının biran önce tamamlanabilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkati çekerek, "Yol güzergahının bitirilmesi için kesin bir süre vermedik. Sıkıntıyı biliyoruz ve yol sorununun biran önce tamamlanabilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.