Devrek’e gelen Zonguldak Valisi Erdal Ata, ilçede çeşitli incelemelerde bulundu. Zonguldak Valisi Erdal Ata, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Devrek ilçesine geldi.
İlk olarak yanındaki heyetle birlikte ilçede Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın annesi ve babası olan Sabahat-Cemil Ulupınar tarafından yaptırılmakta olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatını gezen Ata, burada ilgililerden inşaatın durumu hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Anadolu Lisesi Sevim-Muharrem Ekim Kız Öğrenci Pansiyonunu gezen Zonguldak Valisi Erdal Ata, burada pansiyonun son durumu konusunda yetkililerden bilgiler alarak, şu an pansiyonda kalan 64 öğrencinin pansiyonla alakalı sıkıntıları olup olmadığını, yine pansiyonun eksiklerinin olup olmadığı konularında ilgililerden bilgi aldı. Pansiyon yetkilileri ise, gerek burada kalan öğrencilerin gerekse pansiyon hakkında hiçbir sıkıntılarının olmadıklarını belirttiler. Çaydeğirmeni beldesinde bulunan sağlık ocağı ve jandarmanın binalarını gezen Ata, binalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Kaymakam Hüseyin Öner'i ve Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ı makamlarında ayrı ayrı ziyaret eden Vali Ata, "Devrek ilçemizde Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar'ın anne ve babası olan Sabahat-Cemil Ulupınar tarafından yaptırılmakta olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatını gezdik. Ulupınar ailesinden inşaatın durumu hakkında bilgiler aldık. Şu ana kadar bir sorun yok. İnşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine Devrekli hayırsever vatandaşımız Sevim-Muharrem Ekim çifti tarafından yaptırılan pansiyonun son durumu hakkında arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Burada da hiçbir sıkıntı yok öğrencilerimiz pansiyona yerleştiler temennimiz bu tür hayırsever vatandaşlarımızın daha da çoğalarak eğitime katkıda bulunmaları, eğitim için Devrek'te inşaatlara destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Devrek Devlet Hastanesi'nin son durumu hakkında da bilgiler veren Vali Erdal Ata, "Şimdilik ilçemize yapılacak olan 100 yataklı hastane için sorun yok Şubat veya Mart ayları içerisinde temelini atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Vali Erdal Ata'nın incelemelerinde Devrek Kay-makamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan ve diğer yetkililer hazır bulundular.