Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yayınladığı yeni yıl mesajında, "Türk basınının kaynak sorununu çözecek projeleri hayata geçirmek, basın çalışanlarının yaşam düzeyini ve mesleki standartlarını uluslararası seviyeye taşımak, basın özgürlüğünü günün en ileri anlayış ve uygulamalarıyla genişletmek, 2011 yılında temel görevimiz olacaktır" dedi. 

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Acıları, güzel anıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakarak, getirdiği iyimserlik ortamıyla yeni bir yıla giriyoruz.

 

2011 yılının ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, sizlere en iyi dileklerimi sunuyorum.

 

 

YARIM ASIRDIR TÜRK BASINININ HİZMETİNDEYİZ

 

2010 yılı, kuşkusuz ülkemiz ve dünya yönünden önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Fakat 2011 yılı yarım asırdan beri Türk basınına hizmet eden kurumumuzun 50. yaş gününü kutlayacak olması nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahiptir. 2 Ocak 1961 tarihinde Basın İlan Kurumu’nun kurulmasıyla birlikte 1931 yılından beri devam eden resmi ilan ve reklam sorunu çözüme kavuştu. 49 yıldan bu yana resmi ilan ve reklamların adil dağılımını yaparak, yerel ve ulusal basının maddi bağımsızlığı için çalışan Basın İlan Kurumu, basın özgürlüğünün korunmasında önemli katkılar sağladı.

 

Türk basın sektöründeki yarım asırlık rolünü sosyo-ekonomik ve teknolojik gelişmelere göre yeniden tanımlayarak, yapılanma sürecine giren kurumumuz, yeni yıla yeni vizyonuyla giriyor. Medya sektöründe farklı roller üstlenmeye hazırlanan kurumumuz, 50. kuruluş yıldönümünü, medya dünyasının siz değerli emekçilerinin katılımıyla düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

 

TÜRK BASINI REKLAMCISIYLA BULUŞACAK

 

2011 yılında basın çalışanlarının yaşam düzeyini ve mesleki standarlarını uluslararası seviyeye taşımak, basın özgürlüğünü günün en ileri anlayış ve uygulamalarıyla genişletmek, temel görevimiz olacaktır.

 

2011 yılı, demokrasinin teminatı basınımızın yerel ulusal ayrımı yapmadan maddi problemlerinin çözümü için bugüne kadar atılmayan adımların atıldığı sıra dışı bir yıl olacaktır.

 

2011 yılı, basınımız bir taraftan konvansiyonel gazetecilik faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan dijital dünyaya adım atmak zorunda kalacağı bir yıl olacaktır. Kurumumuz özellikle   yerel basının dijital dünyaya geçiş sürecinde köprü vazifesi görecektir. Bu amaçla Basın İlan Kurumu yerel medyayı geleceğe hazırlayacak programları uygulamak içi şimdiden Anadolu yollarına düştü bile.

 

Basın sektöründeki kardeş kuruluşların da desteği alınarak gerçekleştirilecek dönüşüm projeleri sayesinde yerel basınımız tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de altın çağını yaşayacak… ‘Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor’ ve ‘Türk Basını Geleceğe Hazırlanıyor’  konseptinde düzenleyeceğimiz buluşmalarla özellikle basınımızın kaynak sorununun çözümü için önemli bir adım atıyoruz.

 

2011 yılının, akılcı bir bakışla yeniden tasarlanacak projelerle medya sektöründe işsizliğin azaltılabildiği bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

 

2011 yılının gazetecilerin habercilik standartlarına göre yazdıkları haberinden dolayı soruşturma açılmadığı, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bu haberlerin düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında değerlendirildiği, sansürden ve oto sansürden uzak yeni bir başlangıç oluşturmasını umut ediyoruz. Umut etmekle kalmayıp hayata geçirilmesi için daha fazla emek harcayacağımız bir yıl olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve dışındaki meslektaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz. Yeni yılın herkese, başarı, sağlık, mutluluk getirmesini diliyoruz.

 

Bu vesileyle, halkın haber alma özgürlüğü için hayatını ortaya koyarak çalışırken 2010 yılında 20 ülkede görevi başında öldürülen 42 merhum ve müteveffa gazeteciyi rahmet ve minnetle anıyoruz.