Alaplı’ya bağlı Kasımlı Köyü’nde 29 Mart yerel seçimlerinde aza olarak seçilen Cevat Karahan, Necdet Acar, Mehmet Aydoğan, Nihat Aydın, Recep Yılmaz ve Şaban Karahan görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Alaplı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne istifa dilekçelerini sunan azalar ‘onurumuzla istifa ediyoruz’ dediler.

İstifalarının ardından bir basın açıklaması yapan azalar şunları söylediler; ‘Bizler 29 Mart yerel seçimlerinde Kasımlı Köyü’e aza olarak seçilen Cevat Karahan, Necdet Acar, Mehmet Aydoğan, Nihat Aydın Recep Yılmaz ve Şaban Karahan olarak çok sevdiğimiz köyümüzün azalığından üzülerek istifa ediyoruz. Ebetteki istifa etmemizin birçok nedeni vardır. Ancak öncelikle köyümüzün ufkunu açan 40 yıllık muhtarımız merhum Tahir  Yener’i  birkez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Muhtarımız Tahir Yener’in vefatından sonra köyümüze muhtar ataması yapılmıştır. Ancak yapılan bu atamada biz 6 azanın hiçbir şekilde görüş ve düşüncesi alınmamıştır. Alaplı Kaymakamı Aydın  Memük  tarafından yapılan bu atamanın yanlı ve taraflı olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü ilk 3 sıradaki aza dururken dördüncü sıradaki Azanın muhtar olarak Atanması düşündürücüdür. Alaplı Kaymakamı Sayın Aydın Memük Bu atamayı yaparken hangi kriterleri değerlendirdi bilmiyoruz. Ancak yapılan bu atamanın tamamen Siyasi olduğunu düşünmekteyiz.

29 Mart yerel seçimlerinde köy halkı tarafından seçilen biz 6 azanın  hiçbir şekilde fikri ve düşüncesi alınmadan yapılan bu atamayı demokratik bulmuyoruz. İşte bu nedenlerden dolayı aşağıda isimleri ve imzaları bulunan biz 6 aza çok sevdiğimiz kasımlı köyünün azalığından istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”