Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, yasa ve yönetmelik tanımadan yapılmak istenen atamaların kamuoyunu rahatsız ettiğini açıkladı. Salih Alemdar, yasal olmayan görevlendirmelerin iptali için yetkilileri uyardıklarını belirterek açıklamasına şöyle devam etti;

"ATAMA YAPILANLARIN HEPSİ
YANDAŞ SENDİKADAN"

"Norm kadroları dolu olmalarına rağmen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na vekâleten Ali Osman Yılmaz, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne vekâleten Ercan Kâhya'nın kararnameleri Bakanlıktan Zonguldak Valiliği'ne geleli yaklaşık 15 gün oldu. Yasal olmayan bu görevlendirmelerin iptali için Türk Eğitim-Sen olarak 10 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiğimiz dilekçe ile yetkilileri uyardık ve gereğinin yapılmasını istedik. Yasa ve yönetmelik tanımayan bu hukuksuz ve ahlaksız olay ilimizde hayata geçer ve olayda adı geçen bu kişiler, buna rağmen göreve başlarsa; konuyu hiçbir gün gündemden düşürmeden protesto edeceğimizi ve hemen yargıya müracaat edeceğimizi bildirdik. Vekâleten ve asaleten atama yapılanların hepsi yandaş sendikadan ve çoğu da belli branşlarda görev yapan idareciler. Yasaları ve yönetmelikleri hiçe sayarak atanmak istenen bu kişiler kimdir ve özellikleri nedir? Ali Osman Yılmaz (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni): Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Ercan Kahya (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni): Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen üyesi."
"BU ATAMALARIN ÇOĞU HUKUKSUZ VE AHLAK DIŞIDIR"
"Bunların dışında yaklaşık bir veya birkaç ay önce ilimizden Sivas, Isparta ve Giresun illerine asaleten İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Eğitim Bir-Sen üyesi olan okul müdürleri, Yüksel Arslan (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni): Çaycuma ÇPL'nin Müdürü: Sivas, Muzaffer Zor (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) Filyos Recai Şanlı Anadolu Lisesi Müdür Vekili, eski Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi: Sivas, Yusuf Usta (Sınıf Öğretmeni): Zonguldak-Merkez Tepebaşı İlköğretim Okulu Müdürü: Sivas, Murat Çulfaz (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni): Alaplı Kız Meslek Lisesi Müdürü: Giresun,  Mustafa Sakarya (Sınıf Öğretmeni): Alaplı Ahmet Ziya Yazıcı İlköğretim Okulu Müdürü: Isparta'ya atanmışlardır. Ataması yapılan ve yapılmak istenen bu atamaların çoğu hukuksuz ve ahlak dışıdır. Asaleten yapılan atamaların çoğu yasalara, 657 Devlet Memurları Kanunu'na, Norm Kadro ve Atama Yönetmeliği'ne uyup uymadığı da meçhuldür. Yetkililerden bize göre şaibeli olan ilimizden diğer illere sözde asaleten atanan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarının da nasıl yapıldığını, ilimizden bu idarecilerin neden ve hangi ölçütlere göre tespit edilip seçildiğinin de açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz."