Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi’ne 20 Aralık tarihinde anestesi, beyin cerrahı, kulak burun boğaz, göz hastalıkları uzmanı, üroloji  uzmanı, 2018 Ocak döneminde ise isteğe bağlı iller arası yer değiştirme kurasında anestesi uzmanı, ortopedi uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı atandığını belirten Çakır, “Aynı atama ile daha önce hastanemize uzun yıllar hizmet etmiş olan altı uzman hekimimizin farklı illerdeki hastanelere kendi istekleriyle tayinleri çıkmıştır” dedi.

 

EDİNDİĞİMİZ BİLGİYE GÖRE

Çakır konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Fakat edindiğimiz bilgiye göre beyin cerrahisi uzmanı Mustafa Kaya ve Ortopedi uzmanı Seçkin Yakup Duman hastanemizdeki hizmetlerine devam edecek ve tayin haklarını kullanmayacaklardır. Diğer tayini çıkan dört hekimimizin tayin isteme nedenlerinin aileyi nedenler olduğu bilgisi edinilmiştir. Yani son durumda hastanemizin üroloji, KBB, ortopedi, anestezi, çocuk hastalıklarında artış, göz ve beyin cerrahisi kadrolarında değişiklik olmadığı görülmektedir.

 

HERGÜN 3 BİN 500 KİŞİYE HİZMET

Son zamanlarda yapılan atamalarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin Personel kadrosunun güçlenmiş olduğu açıkça görülmesine rağmen olumlu sürecin olumsuzmuş gibi başarılı idarecilerin başarısızmış gibi Ereğli için gecesini gündüzüne katarak çalışan Siyasetin çalışmıyormuş gibi kamuoyuna empoze edilme gayretlerinin iyi niyet taşımadığı aşikardır. Ereğli’mizin en önemli kamu kurumlarından biri olan ve her gün ortalama 3500 hastaya hizmet veren Devlet hastanemizin bu şekilde yıpratılmaya çalışılmasının Ereğlili vatandaşlarımızın vicdanında yeri olmadığından eminim. Ereğlili vatandaşlarımızın en kaliteli sağlık hizmetini alabilmeleri için bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da sürekli hastane idarecilerimizle iletişim halinde bulunarak hastanemizdeki eksikliklerin giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”