Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 80. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Halil İbrahim Yaşatır, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Baro Başkanı Kerem Ertem, vali yarımcıları, emniyet müdür yardımcıları, sivil tolum kuruluşları başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk konulması gerçekleştirildi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 80. yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Akdemir, Cumhuriyet'in ilanından sonra Zonguldak ve çevresinde bulunan zengin maden ve kömür yatakları nedeniyle Zonguldak ülkemizin maden endüstri başkenti olarak kabul edilmiştir. Cumhuriyet'in ilanından sonra Zonguldak'ı Türkiye'nin ilk vilayeti olarak ilan etmekle, bize tarihi bir onur kazandıran Ulu Önder'in şehrimizi ziyareti, ilimizin yeniden yapılanmasında büyük rol oynamıştır. Bu ziyaretinin ardından havzanın mevcut yapısında büyük değişikliklere yol açan gelişmeler olmuştur. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, çalışma koşulları ve saatlerinin iyileştirilerek denetim altına alınması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan bu bir dizi yeniliğin ardından, yabancıların da havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir. Taşkömürün değerini bir ülkeyi ihya edecek servet olarak nitelendiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şehrimize verdiği önem ve değeri aldığı tüm bu kararlarda göstermiştir. Onun çizdiği yolda ve belirlediği hedeflere ulaşmak bizim de en büyük borcumuzdur. Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz dedi.
Konuşmanın ardından, Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Doğuş Kökarttır Zonguldak'ı anlatan şiirini okudu. Daha sonra Anadolu Folklor Vakfı tarafından Zonguldak kız ekibi Zonguldak Kız yöresi oyunlarını sergiledi.  Ardından, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler Atatürk'ün Zonguldak'a geldiği yer olan Zonguldak Maden Mühendisleri Odası'nın yanından denize çiçek bıraktılar.