Zonguldak'ta atanamayan öğretmen Nurgül Özen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e açık mektup gönderdi.
2011 yılında yapılan KPSS'den yüksek puan almasına rağmen vaat edilen 55 bin öğretmen ataması sözünün yerine getirilmediği için açıkta kaldığını ifade eden atanamayan öğretmen Nurgül Özen, Bakan Dinçer'e gönderdiği açık mektupta şöyle dedi:
Atanamayan bir öğretmen olarak bir yıl boyunca her türlü olumsuzluğa karşı 2011 KPSS ye hazırlandım ve bunun sonucunda kendi alanımda yüksek puan almama rağmen seçim var diye haziran ve temmuz aylarında yapılan atamalar ve ağustos ayında vaat edilen 55 bin öğretmen ataması sözü yerine getirilmediği için açıkta kaldım benim gibi açıkta kalan binlerce öğretmenin kaldığı gibi. Ömer Dinçer biz öğretmenlerden vaat edilen miktar alınmadığı için özür diledi.
Ama bunun yanında bu yıl için başka öğretmen atamayacağını da söyledi. İsterlerse yeni bir KHK ile geriye kalan 44 bin öğretmen atamasını yapabileceklerine inanıyorum ve artık boş olan kadrolara ücretli öğretmen adı altında öğretmenlikle hiçbir alakası olmayan kişiler yerine yüksek puan almış ve atanamamış biz öğretmenlerin atanmasını istiyorum.
Artık bizi oyalamayın çünkü bir daha bu sınava hazırlanmaya ne bütçemiz nede ruh sağlığımız izin vermez. Lütfen herkes bizlere destek versin atanamayan öğretmen kalmasın.