CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal Kdz.  Ereğli'de düzenlediği toplantıda, AKP iktidarının 7 yıldan bu yana Zonguldak'a hiçbir hizmet vermediğini ifade ederken, başta Köksal Toptan ve diğer milletvekillerine yüklendi.

Siyasal iktidar milletvekillerinin kendilerine çalıştıklarını ve Zonguldak'a hizmet vermediklerini öne süren CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, atanmış olarak gelenlerin de cek-cak ile işi idare ettiklerini vurguladı.

CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütünde, bir tarafına ilçe Başkanı Yaşar Balcı ve diğer tarafına da Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı alarak açıklamalarına başlayan  Koçal, 35 dakika süren konuşmasında bol bol AKP siyasal iktidarını ve milletvekillerini eleştirdi. Konuşmasının büyük bir bölümünü genel politikalara ayıran Milletvekili Ali Koçal, ülkenin tarikatlar ve cemaatlerin hakimiyetinde ve bu durumun ABD politikası olduğunu anlatırken "kadroları doldurdular" dedi.
Zonguldak'ın son 7 yıldan bu yana kaderiyle baş başa bırakıldığını dile getirirken "AKP Milletvekilleri Zonguldak'ın sorunlarını anlatıp tartışamadılar. Milletvekilleri sadece kendi çıkarlarına çalıştılar. Abi dediğimiz Toptan da kendi milletvekilliği hesapları ile sorunların çözümüne çalışmadı. Zonguldak sanayi, savunma ve kalkınmada ülkeye en büyük desteği sağlarken, maden ocaklarında 5 bin şehit verdi. Bu 5 bin şehit, kömürü çıkarmak ve sanayiye destek olmak için verildi. Biz yine şehit vermeye devam ediyoruz" sözleriyle konuştu.

Karabük ve Erdemir'in Zonguldak'ta taşkömürü üretimi olduğu için bölgede kurulduğuna da dikkat çeken Koçal, ancak bu fabrikaların kömürü yurt dışından aldıklarını söyledi. Koçal, maden ocaklarına işçi alınmasını isterken de "AKP evet 4 bin işçi aldı ama 8 bin işçi de emekli oldu. İşçi alınmalı ki kömür üretimi olsun. 2.5 milyon ton olarak kömür üretimi 1.5 milyon tona işçi açığı nedeniyle düştü" dedi.

CHP Milletvekili Koçal, AKP'li milletvekillerine taş atarken de "kendilerine siyasetçi diyen arkadaşlar" ifadesini kullanıp  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yedi yıldır Zonguldak'ı oyalamışlar ve bizi kandırmaya çalışmışlardır. Zonguldak'a hiçbir yatırım yapmamışlardır. O Türkiye'nin Almanya'sı olan Zonguldak nerede? Türkiye'nin 6. büyük sanayi kenti Zonguldak nerede? Biz gemi sanayinin teşvikten yararlandırılmasını istedik olmadı. Seramik olsun dedik olmadı. Zonguldak'a bir yatırımcı niye gelsin? Alt yapısı ve ulaşımı olmayan bir ile yatırımcı niye gelsin. Seçilenler ve atananlar bu işi cek-cak ile idare ettiler.

Erdemir yapılırken demiryolu ağı bağlantısının yapılma anlaşması var mıydı yok muydu? Adapazarı'na ve Zonguldak'a bağlantısının yapılmaması sizi düşündürmüyor mu?"

Koçal açıklamasına çözümün CHP olduğunu söyleyerek son verdiğinde "biliyorum fazla konuştum" demeyi de ihmal etmedi.