Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1.Liginde mücadele eden temsilcimiz Karadeniz Ereğlispor,  Ataşehir Belediyesi’ni deplasmanda devirme başarısını gösterdi.

Karşılaşmaya Reyhan, Lütfiye ve Ebi’yi kulübede tutarak başlayan Ataşehir Belediye henüz 6.dakikada Ebru Topçu’nun golüne engel olamadı. 15.dakikada Ebru Topçu kendisin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Ereğli oyuna tamamen hakim olarak 23.dakikada bu kez Başak’ın sağdan köşe vuruşuna kafası ile farkı üçe çıkarttı. Bu süreçte kaçan goller de göz önüne alındığında Ereğli ekibinin mutlak üstünlüğü vardı. Ataşehir Belediye 25.dakikada Lütfiye ve Reyhan’ı alarak oyunu dengelemeyi denedi. Nitekim ilk devrenin uzatma dakikalarında Yağmur’un golü Ataşehir’i umutlandırdı.

İkinci devreye Ebi’yi de oyuna alarak başlayan Ataşehir Belediye Ereğli kalesini ablukaya aldı. 51.dakikada sağdan Tata’nın kullandığı serbest vuruşta topa yönelenen Ebi dokunamadı, ancak kaleci Hande de müdahale edemeyince Ataşehir farkı bire indirdi. 62.dakikada ise Merve ikici sarı kart ile oyun dışı kalınca, Ataşehir baskısını sürdüremedi. Ereğli oyunu dengeledi ve Khatia’nın ayağından maçı kopartacak pozisyonu da yakaladı ise de değerlendiremedi. Karşılaşmanın kalanında Ereğli’nin genç ve enerjik kadrosu oyunun temposunu kontrol etti ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı Antrenörü Faruk Varlık ise oyuncuları aldıkları galibiyetten ötürü kutladı.

STAD : Yenisahra
HAKEMLER : Batuhan Bayar, Suphi Turan, Yılmaz Bayhan
ATAŞEHİR BELEDİYESPOR : Bilgesu, Sevinç, Çiğdem, Yağmur, Damla, Merve, Ayşe, Tata, Hilal (46′ Ebi), Dilara (25′ Reyhan), Rabia (25′ Lütfiye)
TEKNİK SORUMLU : Selma İzitaş
KARADENİZ EREĞLİSPOR : Hande, Berna, İpek Özgan, Elif, İpek Baştürk, Zübeyde, Khatia (79′ Tuğçe), Tuğba, Başaj, Ebru Topçu, Büşra Eda (90′ Damla)
TEKNİK SORUMLU : Ömer Faruk Varlık 

HABER – FOTOĞRAF : Erdem G.