Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki tören Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından çelenk konulması ile başladı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Törene CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın yanı sıra ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları, siyasi parti ilçe başkanları, yerel yönetimlere aday adaylıklarını açıklayan isimler, öğrenciler ve az sayıda vatandaş katıldı.

ALTERNATİF TÖREN

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da katılımı ile CHP Ereğli ilçe örgütü, bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte alternatif Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, grup adına yaptığı konuşmasında, "Bu ülkenin kaderini 29 Ekim 1923’te yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olan minnetimiz, Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet yaşadıkça devam edecektir” dedi.

Grup, hatıra fotoğrafı çektirdi. Diğer yandan, İYİ Parti Ereğli İlçe Teşkilatı mensupları da Anıt önünde ayrıca hatıra fotoğrafı çektirdi.