Dünyanın en yaşlı gazisi ünvanına sahip olan ve 110 yaşında vefat eden Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz tarafından "Atatürk, Babam ve Çanakkale" konulu konferans ve resim sergisi düzenlendi.  

Ereğli?de, dünyanın en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonunda, "Atatürk, Babam ve Çanakkale" konulu konferans verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından babasının katıldığı Çanakkale ve Balkan savaşlarında yaşananları anlatan Turgut Kaçmaz, "Babam bana savaşlarda yaşananları anlatırken gözleri dolardı. Özellikle, Çanakkale Savaşı'nda çok büyük kahramanlık örnekleri gösterilmişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Çanakkale anlatılmaz, Çanakkale Çanakkale'de yaşanır' herkesin Çanakkale'yi görmesini isterim. 253 bin şehidimizin olduğu yerdir Çanakkale, bir metrekareye ortalama altı bin merminin düştüğü yerdir Çanakkale. Dedelerimiz savaş yıllarında çok zor imkanlar altında mücadele ediyorlardı. Günü geldi mi aç kalıyorlardı. Dedelerimiz aç kaldığını bildiği için biz şimdi tokuz" dedi.  

Gazi oğlu Turgut Kaçmaz, savaşta yaşananları anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı. Bazı konuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Konferansın ardından TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, günün anlamı nedeniyle konuşmacı Turgut Kaçmaz'a teşekkür plaketi sundu.

Konferansın ardından TSO binasının zemin katında sergi açılışı gerçekleştirildi. Savaş yıllarında kullanılan malzeme ve mermi kovanlarının yanı sıra savaş yıllarını anlatan resimler sergi de yer aldı.