Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Ereğli Atatürk Ortaokulunun daveti üzerine geldiği Kdz.Ereğli'de muhteşem bir konser verdi. 

 

Mavi Organizasyonda gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin katıldığı konser beğeni topladı. Orkestra adına açıklamada bulunan Prof.Dr.Efe Akbulut, oda orkestrasının literatürünün en seçkin yerli ve yabancı eserlerinin etkili biçimde seslendirilerek çok sesli müziğin değişik boyutlarıyla tanıtıp sevdirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, titizlikle hazırlanılarak ilgi çekici programlarla müzik sanatının evrensel boyutunu öncelikle üniversiteli gençlere yansıtmak orkestranın başlıca hedefi olduğunu belirtti.

Bu hedefler doğrultusunda orkestranın çalışmalarına 2001 Aralık ayında başladığını belirten Akbulut, “İlk konserini 22 Mayıs 2002 tarihinde üniversitemizde gerçekleştirdik. Üyeleri müzik eğitimi anabilim dalı öğretim elemanları, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar lisesi çalgı öğretmenleri, lisansüstü ve başarılı lisans öğrencilerinden oluşan orkestra üniversitemiz ve şehrimizde bulunan çeşitli konser salonlarında etkinliklerde bulunmuş, Muğla Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmaris Belediyesi, Gazipaşa Belediyesi, Bartın Belediyesi ve Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin davetlisi olarak turne programları düzenlemiştir. Bu yıl da Karadeniz Ereğli ve Antalya Kaş’a turne yapacaktır. Yoğun akademik görevlerinin yanında bu çalışmalara özveriyle gönül ve emek veren tüm orkestra üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Benzer oda müziği topluluklarının ilimizde çoğalmasını ve ileride oluşacak senfoni orkestrasının temellerinin atıldığı bu tarz toplulukların desteklenmesini yürekten diliyorum” dedi.