Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. yılında Karadeniz Ereğli'de gerçekleştirilecek anma programı belirlendi. Anma Programı Komitesi tarafından verilen bilgilerde Atatürk'ü program şu şekilde belirlendi. "10 Kasım 2009 Salı günü Ulu Önder Atatürk'ün Ölümünün 71.Yıldönümüdür. Bütün kamu kurum ve kuruluşları 10 Kasım 2009 Salı günü saat 09.05'ten gün batımına kadar bayraklarını yarıya indireceklerdir. Okullarımızda "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ü anmak, ilke ve inkılâplarını anlatmak, gelecek nesillere aktarmak ve ulusal birliği pekiştirmek" için 9-15 Kasım 2009 tarihleri arasında "Atatürk'ü Anma Haftası" düzenlenecektir.,

ANIT ÖNÜNDEKİ TÖREN
10 Kasım 2009 Salı günü saat 08.30 da, "Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Atatürk Anıtına Konulacak Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak hazırlanan çelenkler Atatürk Anıtı yanında bekletilecektir. (Günün anlam ve önemi ile bağdaşmayacak bir görünüm veya uygunsuz biçimde giysi ile gelen taşıyıcılar ve beraberindeki çelenkler sıralamaya alınmayacaktır.) Çelenkler kurum ve kuruluşların başkan veya görevlendirecekleri başkan yardımcıları tarafından Atatürk Anıtında kendileri için belirlenen yere konulacak, usulünce selamlama yapılacaktır. 10 Kasım 2009 Salı günü en geç saat 08:30'da, Atatürk İ.Ö.O,  İhsan Yılmaz İ.Ö.O, Kayabaşı-Alemdar İ.Ö.O, Nimet İ.Ö.O, Turgut Reis İ.Ö.O, İzmirlioğlu İ.Ö.O, Nurdan ve A.Orhan Oğuz İlköğretim Okulları ile Ereğli Lisesi, Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu lisesi, And. Teknik, Teknik ve EML, Hatice Erdem And. Denizcilik Meslek Lisesi, And. Meslek ve Meslek Lisesi, TED. Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi, And. İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi, H.M.Ali ve H.Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesini, temsilen 10 öğrenci, sorumlu 1'er öğretmen bayrak ve flamaları ile Merkez okullarımızın tamamından birer idareci ve öğretmen Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır. 10 Kasım 2009 Salı günü en geç saat 08.40 ta; Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile merkezdeki Tüm okul/kurum müdürleri ve bir öğretmen, özel kurum ve kuruluş temsilcileri Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacaktır.

OKULLARDAKİ TÖREN
10 Kasım 2009 Salı günü Merkez Belde ve Köylerdeki tüm okullarımızda anma programı yapılacaktır. 09-15 Kasım 2009 tarihleri arasında "Atatürk Haftası" etkinlikleri sürdürülecektir.

ERDEMİR KÜLTÜR MERKEZİ
Erdemir Kültür Merkezi Sinema Salonunda saat 10.00'da, ilçe çapında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerin eserlerinin panolarda sergilenmesi H.M.A ve H.Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi Müdürlüğünün sorumluluğundadır. Erdemir Kültür Merkezi Salonunda yapılacak olan Atatürk'ü Anma programı H.M.A ve H.Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi sorumluluğunda olup saat 10.00'da başlayacak, hazırlanan program, protokole dâhil görevliler ile veliler ve halk tarafından izlenecektir. Erdemir Kültür Merkezindeki anma programına Çelenk Koyma Törenine katılan  Okullarımızın görevli öğrenci ve öğretmenleri birlikte izleyici olarak katılacaklardır. Öğrenci ve idareciler ile anma törenine katılacak olanlar saat 09.45'te yerlerini almış olacaklardır. Açılışa müteakip saygı duruşu ve istiklal marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı H.M.A ve H.Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi Tarih Öğretmeni Ülker TAŞ tarafından yapılacaktır. Karadeniz Bölge Komutanlığınca görevlendirilen Bir Subay'ın konuşması. "Esaret ve Bağımsızlık"ı simgeleyen pandomin gösterisi Oratoryo; Atatürk Kronolojisi (H.M.A ve H.Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Seher GÜRBÜZ ve Z. Eylem ÇİVİCİ yönetiminde okul öğrencilerince sunulacaktır.) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen İlköğretim ve Orta Öğretim Okulları arasındaki Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi.  "Atatürk'ün hayatından kesitler" canlandırılması, Oratoryo ekibi tarafından Çanakkale Türküsü (Çağrı Timurcan), Manastır Türküsü (Sabiha Vural), Fikrimin İnce Gülü (Buse Turpçu), Hoş gelişler ola (Tüm Ekip) (Müzik öğretmeni Gül ORAL yönetiminde) seslendirilecektir
10 Kasım 2009 Salı günü saat 09.05'ten itibaren saat 17.00'a kadar Atatürk Anıtı etrafında K.d.z. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanacak 4 (dört) adet meşale etrafında İlçe İzci Kurulu Başkanlığınca görevlendirilecek Ereğli İzcileri sırayla nöbet tutacaklardır.