Zonguldak Müftü-lüğü'ne, Amasya Müftüsü Selami Emen atandı. Zonguldak Müftüsü Refik Bulut ise merkeze alındı. Yeni Müftü Esen'in atama kararı,  Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Zonguldak'ta yaklaşık 5 yıldır görev yapan Refik Bulut, geçen yıl görevden alınmış, ancak görevine devam etmişti. Öte yandan Zonguldak'a atanan Selim Emen, 3 yıl önceki Regaip Kandili'nde TRT-1'den canlı yayımlanan kandil programının sonunda yaptığı duada, Atatürk'ün adını söylemediği gerekçesiyle tepki çekmişti.

OLAYIN GELİŞİMİ: 28 Temmuz 2006'da Amasya Sultan Beyazıt Camisi'nde okunan mevlit, TRT-1'de canlı olarak yayınlandı. Milyonların ekran başında dinlediği mevlit sonunda Amasya Müftüsü Selami Emen, dua okudu.
Ancak, Emen'in duada, Atatürk ve şehitlerden bahsetmemesi, ekran başında dinleyenlerin tepkisine neden oldu. Mevlit sonunda Atatürk ve şehitlerden bahsetmediği hatırlatılması üzerine Selami Emen, canlı yayın heyecanıyla unuttuğunu kabul etti. Duayı önceden hazırladığı bir kağıda not ettiğini ve bu kağıtta Atatürk ile şehitlerden bahsettiğini anlatan Emen, "Bunda kasıt yok. Hazırladığım kağıtta yer alıyordu. Ancak canlı yayın heyecanıyla unuttum" dedi.