ADD Kdz. Ereğli Şubesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklaması şu şekilde:

Sevgili Atatürkçüler!

89 yıl önce TBMM’nin kurulması, kısa bir süre sonra Padişahlığın ve Halifeliğin kaldırılması yönünde büyük bir adım olmuştur. Biz Atatürkçüler olarak çağcıl (modern) bir toplum olmak istiyorsak Padişahlık ve Halifeliği kaldırmanın yeterli olmadığını, onun altyapısı olan ve Türkiye’de Karşıdevrimi sürdürmekte olan şeyhlik ve ağalık düzeninin de, yani ortaçağın da son bulması gerektiğinin bilincindeyiz. Çağcıl olmanın yolunun Atatürk Devriminden başkası olmadığını, Atatürk Devriminin şıklık yada hoşluk olsun diye yapılmadığını, Türkler bir daha Sevr ile karşılaşmasınlar, Anadolu ve Doğu Trakya’da huzur içinde yaşamaya devam edebilsinler diye yapıldığını biliyoruz. Bu bilinç olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti varlık ve canlılığını koruyacaktır.
Atatürk’ün bu anlamlı günü Çocuk Bayramı yapması O’nun insancılığının (hümanizminin), zarafet ve uzak görüşlülüğünün sonucudur. Çünkü çocuklar geleceğimizdir. Çocuklar sevgi ve kültür ortamında en iyi biçimde yetişmelidirler. Baskılar, korkular onlardan uzak olmalıdır. Ne yazık ki Karşıdevrim ikinci yolu yeğlemekte, çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlere, genel olarak da çağcıl eğitime üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Atatürkçüler olarak eğitim, kültür, bilim, sanat düzeyimizi yükseltmek için her türlü çabayı göstermek zorundayız.
Ne yazık ki sevinçli olmamız gerek bu yıldönümünde örgütümüzün Genel Başkanı Şener Eruygur ve Genel Başkan Vekili Mustafa Yurt kuran ve daha nice aydınlarımız, Atatürkçüleri hedef almış gözüken ve hukuk dışı yöntemlerle yürütülen bir soruşturmanın kapsamına alındıkları için sevinemiyoruz. Soruşturma sürecinde Genel Başkanımız sağlığını yitirmiş, Genel Başkan Vekilimiz ise tutuklanmıştır. Bu yıldönümünde herkese sesleniyoruz: Hukukçu ve uygar insanların asla kabul etmediği bu haksızlıklar ve zalimce muameleler, Atatürkçülere yaşatılmak istenen bu kabus derhal son bulmalıdır.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun!