Kdz. Ereğli  Atatürk’ü Anma Komitesi tarafından hazırlanan program şöyle:

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ  

 

 

10 Kasım 2017 Cuma - Atatürk Anıtı Önü

 

08.55     Törene katılanların yerlerini alması

 

09.00     Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve

Belediye Başkanlığı Çelenklerinin sunulması

 

09.05     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi

 

09.10     Çelenk Sunma Töreninin Sona Ermesi

 

ANMA TÖRENİ

 

 

09.20     Çelenk Sunum Töreninden sonra Osman Zeki Oral Sergi Salonunda “Resimlerde Atatürk” isimli Resim Sergisi Protokol ve Halkımızın Katılımıyla açılışı yapılacaktır.

 

 

10 Kasım 2017 Cuma - Erdemir Kültür Merkezi

 

 

10.00     Tören Programını Sunması

 

 

10.05     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi

 

 

10.10     Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

(M. Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Md. Selçuk ALTIN)

 

10.15     “Ben Mustafa Kemal” adlı şiir ve müzik dinletisi.

 

11.00     Ödüllerin verilmesi

 

 

11.20     Törenin sona ermesi


ANMA MESAJLARI

“Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” 


ZONGULDAK VALİSİ

AHMET ÇINAR

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümünde milletçe sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Büyük Önder ATATÜRK, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak Ulusumuzun kötüye giden yazgısını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve Cumhuriyet armağan eden bir lider, yaşamı, düşünceleri, tarihe mal olmuş başarılarıyla tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanmış, bağımsızlığımızın, ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi, geleceğimizi her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır.

Türk Milleti, ATATÜRK'Ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecek, milletimiz büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 79.yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ

ŞERAFETTİN TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu, mesajında şu satırlara yer verdi:

 “10 Kasım, büyük bir dehanın, büyük bir cesaret timsalinin, gelmiş geçmiş en büyük liderlerden Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrıldığı ancak bıraktığı eserleri ve fikirleri ile yaşamaya devam ettiği tarihtir.

Kurtuluş cephesinde; tam bağımsız bir ülke için ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek, yoksul halkının önünde baş eğmeden emperyalizme meydan okumuş Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bugüne saygı, O’nun temsil ettiği değerlere, devrimlerine, eserlerine, bir milletin kurtuluş ve onur mücadelesine sadakattir.

 ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ ve ‘Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir. İleride benim söylediklerimle ilmin gerçekleri çelişirse, ilmi esas alın` sözlerinin sahibi Büyük Önder Atatürk’ün bu güne dair görüşleri gayet açıktır.

Ülkemizi, Ortadoğu’daki devletlerden ayıran sadece fiziki sınırlar değil, Cumhuriyetimizin kuruluş değerleri ve Atatürk Devrimleridir. Atatürk’ün eğitime ve kadın haklarına verdiği değer ülkemizin aydınlanmasının temeli olmuştur. Ne yazık ki, 1930’larda kadınlarımızı batı medeniyetinin önüne geçirmeye çalışan ve bunu başaran bir liderden bugün, kadınlarımızı baskı altına almaya çalışan, Ortadoğu’nun çağdışılığına mahkum etmeye çalışan bir iktidara geldik. Ama bu karanlığı da atlatacağız.

‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünden hareketle bugün, tüm umutlar tükendiği anda bir milleti dirilten ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık Türkiye hedefini, devrimlerinin değerini ve özgürlüğün, demokrasinin önemini hatırlatma günüdür.

Türk Milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını ülkesine adamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI

HÜSEYİN UYSAL

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uysal'ın 10 Kasım mesajı şöyle:

“79 yıl önce ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm insanlığın saygı duyduğu, olanaksızlıklara boyun eğmeyen kararlı tutumuyla Türk halkını, bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zaferlere ulaştırmış büyük bir liderdir.

Millet olarak bize düşen görev, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI

BÜLENT KANTARCI

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında, her geçen gün daha da büyüyen bir hasretle anıyorum. Ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk, işgal altındaki bir ülkede, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek yola çıktı ve bin bir türlü yoksunlukla da savaşarak işgalcileri Anadolu’dan söküp atmayı başardı. Bu büyük başarı yalnızca yeni ve modern bir devletin kurulmasıyla kalmadı, dünyada esaret altındaki tüm uluslara esin kaynağı oldu. Bu niteliğiyle, o, yalnızca ülkemizin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin önderi ve özgürlük meşalesi olarak parlamaya başladı” dedi.

Kantarcı mesajını, “Nitekim onun bu büyük mücadelesinin insanlık için ne anlama geldiğini bilen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO, doğumunun 100. yılı olan 1981’i, ‘Dünya Atatürk Yılı’ ilan etti.  UNESCO kararında, ‘Uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi’ olarak tanımladığı Atatürk’ün, ‘Olağanüstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider’ olduğunu açık bir dille ifade etti. UNESCO aynı kararında, Atatürk’ün, ‘İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün hayatı boyunca insanlar arasında renk, din ve irk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı’ olduğunu dile getirdi. O üstün vasıflarını herkese kabul ettirmiş bir dünya lideriydi” diyerek sürdürdü.

Kantarcı mesajını, “Her yanın kan gölüne döndüğü vahşet dolu dünyada, onun, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen sağduyulu sesi daha çok önem kazandı. Yaşadığımız acı tecrübeler, laikliğe verdiği önemin, eğitim, adliye, ordu gibi kurumları siyasetin dışında tutma çabalarının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu çok net şekilde ortaya koydu. Yaşadığımız şu bunalımlı günlerde, onun uzak görüşlülüğüne, devlet adamı zekâsına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle içimizdeki özlemi her geçen gün daha büyüyor, kişiliğine duyduğumuz saygı içimize sığmaz bir hale geliyor. Bu duygularla, ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk’ü, ölümünün 79. yılında minnet, saygı ve şükranla anıyor, bizlere ‘en büyük eserim’ diyerek emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatacağımıza, manevi huzurunda söz veriyoruz” diyerek tamamladı.

 

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI

NURİ TEKİN

Hayatını milletimizin var olmasına adayan, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyet’imizin kurucusu , tüm mazlum milletlere örnek olmuş ve ışık tutmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yılında bir kez daha büyük bir saygıyla, rahmetle ve giderek artan özlemle anıyoruz.

“Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”  diyen Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Ulu Önder’in “Ey büyük eserimdir” dediği Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözüyle de bu sorumluluğumuzu bizlere hatırlatmıştır.

Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk'ü vefatının 79. Yılında bir kez daha rahmetle, saygıyla ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.

 

YIĞILCA BELEDİYE BAŞKANI

MUZAFFER YİĞİT

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yiğit mesajında; “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Türk ulusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. 79 yıl önce Ata’mız aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Ülkemizde ve ilçemizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü Anma programları ile O’nun hayatını ve milletimizin geleceğine kazandırdıklarını yeniden hatırlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata’mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Bu düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.” dedi.

 

 

BEÜ REKTÖR VEKİLİ

PROF. DR. ALİ AZAR

Milli mücadelenin lideri Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak onu şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak bizlerin yoğun çaba ve çalışmaları ile olacaktır.

Bunun için Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere fikirlerini aktarmak, bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere ulaşmak için önemli bir azim ve gayretin içerisinde olmamız gerekir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesini engellemeye çalışan her türlü iç ve dış düşmanlarla mücadele edebilmek, 2023 Türkiye hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve demokrasimizin daha da taçlandırılması için ecdadımızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin daha da güçlendirilmesi için yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin bilimin ışığında, kendilerini ve ülkemizi geliştirecek olan projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasi standartlarının yükselmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi yolunda azami gayret göstereceklerine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 79. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

 

TÜRK METAL KDZ. EREĞLİ

ŞUBE BAŞKANI METİN ERCAN

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79. Yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

İçimizde yaşattığımız varlığın; azim, cesaret ve heyecanımızı her zamankinden daha da fazla kılmaktadır.

Verilen Kurtuluş Mücadelesindeki dehası ile Vatan Topraklarımızın düşman işgalinden kurtulmasını sağlayan, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile Milletine en iyi yönetim şeklini veren, yaptıkları ile Dünyada örnek gösterilen Büyük Önderimiz, Atamız; kurduğun Cumhuriyet ilelebet yaşayacak,  vatanın birlik ve bütünlüğü sonsuza dek sürecektir.

 

 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL BAŞKANI AHMET DEMİRCİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle; “Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında büyük bir özlemle anıyor.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı.

Dünyanın geleceğini sanayinin belirlediğini gören Atatürk ve arkadaşları, Zonguldak ile yakından ilgilendiler. Zonguldak’ı Ankara’nın ardından ilk il yaptılar. Yabancıların elinde bulunan Zonguldak Kömür Havzası, devletleştirilerek ulusal sanayimize ve Türkiye’ye hizmet eder hale getirildi.

Atatürk’ün “Derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözü hayata geçirildi.

Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve Dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı.

Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter.

Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.”