CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yaptığı yazılı açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Köktürk, “Bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm Dünya’ya güçlü biçimde duyurduğumuz 30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun ve Ordumuzun yurt sevgisinin, özverisinin, kurtuluş inancının, haksızlığa boyun eğmeyen onurlu duruşudur…
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Türk Ordusu 26 Ağustos 1922’de Yunanlılara karşı “Büyük Taarruzu” başlatmış, 30 Ağustos’ta da, tarihin en önemli savaşlarından biri olan “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanarak, Yunan Ordusu’nu ve onun arkasındaki emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmıştı.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurma ve Demokratik-Laik Cumhuriyeti gerçekleştirme hedefini olanaklı kılan 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlığına saygı duyulan çağdaş bir devlete sahip olmamızın yolunu açmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık yarınlara ulaşılmasını sağlamıştır.
Ülkemiz bugün, içeride ve dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Türkiye tüm sorunları ve kuşatılmışlıkları aşacak kadar büyük ve zengin bir tarihe sahiptir. 
Türk halkının büyük bir bölümü, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun farkındadır. Ulusumuz bu durum karşısında gereğini yapacak güçtedir. Bu yolda Şanlı zaferimiz ve Büyük Atatürk’ün çizdiği yol rehberimiz olacaktır… 
30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize, Bağımsız ve güzel bir ülke bırakan atalarımızı saygı ve minnetle anıyoruz ve böyle bir günde bir kez daha laik demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin varlığına, bağımsızlığına, bütünlüğüne, tüm yurttaşlarımızın birlikte barış içinde yaşama iradesine kararlılıkla sahip çıkacağımızı haykırıyoruz” dedi.