Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal edilen ülkemizi kurtarmak için Anadolu’ya Samsun’dan çıkışının 100. Yıl törenlerine Kdz. Ereğli’den de katılanlar oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Aynur Öner, 2 yönetim kurulu , 3 dernek üyesi ve 21 üniversite öğrencisi ile Samsun'a  gittiklerini belirttikten sonra görüşlerini şöyle ifade etti:

“Gazı Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak amacı ile 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkışının 100. Yılını ÇYDD Genel Merkezimizin de etkinlikleri kapsamında Kdz Ereğli CYDD Şubesi olarak, Belediyemizin tahsis ettiği araç ile Samsun'daydık.

Samsun'da Türkiye'nin her yerinden gelen binlerce insan vardı. ÇYDD, ADD, Barolar, Eğitim-iş ve Akut gibi sivil toplum örgütleri Genel Merkez ve Şubeleri 100. Yıl coşkusunu yaşamak için toplanmışlar. SKT'lar için ayrı güzergahlar hazırlanmış. ÇYDD Genel Merkezi ve Samsun Şubesinin hazırladığı etkinliğe katıldık. Yürüyüş boyunca Samsunluların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Alkışlayanlar, ağlayanlar, balkonlardan Türk Bayrağı ve Atatürk'ün fotoğrafını sallayan amcalar ve teyzeler. "Her şey güzel olacak" ve ""hak, hukuk, adalet" sloganları ile bizlere, gençlere umutla bakıyorlardı.

Samsun'da gurur vardı, coşku vardı, Atamıza ve silah arkadaşlarına saygı vardı ve Çağdaş Gençlik, Çağdaş Türkiye umudu vardı.

Bazı anayolların kapatılması, güzergahların değiştirilmesi, havanın bir güneşli bir yağışlı olması bizim coşkumuza engel değildi.

Samsun'da da anladım ki, Atamızın açtığı yolda durmadan ilerleyeceğiz. Cumhuriyetin yıkılmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz.

Ve inanıyorum ki Her şey çok güzel olacak.”