Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve eğitime duyarlı yerel yönetimler tarafından da desteklenen 'İtfaiye Personeli Görevde Yükselme Eğitimi' başladı. Program kapsamında, itfaiye yönetmeliğinde öngörülen eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim seminerleri de veriliyor.
 Marmara Belediyeler Birliği tarafından yapılan eğitimlerde, uzman eğitmenler ve akademisyenler tarafından; İlk Yardım, Tehlikeli Maddeleri Tanıma, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik, T.C. 1982 Anayasası, Trafik Kazaları ve Kentsel Arama Kurtarma Teknikleri, Olay Komuta Sistemi, Haberleşme, Sevk ve Organizasyon, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve İlgili Mevzuat konularında eğitim veriliyor.
ERLER ÇAVUŞ, ÇAVUŞLAR AMİR O
Kriz Yönetimi, Üyelik Erdemi, Liderlik, Zaman Yönetimi ve Karar Verme Teknikleri gibi kişisel gelişim seminerlerinin de verildiği eğitimler, Temmuz 2010'da sona erecek. Eğitimlerin ardından, 08 Temmuz 2010 Perşembe günü Marmara Üniversitesi'nde Görevde Yükselme Sınavı yapılacak. İtfaiye personelinin katılacağı eğitimlerden sonra düzenlenecek sınavın ardından, itfaiye erleri, itfaiye çavuşluğuna; itfaiye çavuşları ise itfaiye amirliğine yükselecek.